понедельник, 14 апреля 2014 г.

...Згоріло дві хати, кінь покусав бабусю

Все це сталося протягом одного дня - останньої неділі березня (30 числа) - у маленькій (всього три десятки мешканців) тихій Піщанці Жовідської сільради. Люди живуть тут буденними звичними турботами, ніяких подій не відбувається.
Хіба дачники, що облюбували ці надзвичайно красиві місця на березі Снову, влаштують якесь свято.
- Хай би так і було, - зітхають люди, досі обговорюючи трагедію – пожежу й смерть сорокарічного Віктора Шеремета, якого в той день знайшли повішеним. За чоловіком тут щиро сумують. А надто - у сусідній (за 3 км) Жоведі, де Віктор жив.
- Він був дуже хорошою людиною, - розповідає секретар Жовідської сільради Наталія Ховпун. - Завжди допомагав, коли хто попросить. Вони з дружиною (дітей у подружжя не було – авт.) – трудяги. У них три корови, кінь, великий город.
30-го зранку Віктора Шеремета бачили в Піщанці. Він наводив лад на своєму городі, який засіває травою і використовує як сіножать. Після 12-ої одна за одною запалали розташовані поблизу Вікторового городу порожні хати. Їх купили під дачі кияни. Недавно – ще не встигли зробити ремонт.
Викликані зі Щорса пожежники полум’я загасили, але будинки згоріли вщент.
До їхнього приїзду люди намагалися самотужки заливати вогонь водою. Тоді й помітили, що Віктора ні на городі, ні на гасінні пожежі нема. Тільки його кінь непорушно стояв неподалік: заплутався у прив’язі.
77- літня Зінаїда Шкут пожаліла тварину і пішла визволяти. В результаті опинилася в хірургічному відділенні райлікарні. (Завідуючий відділенням Микола Парфенюк розповів: у жінки – покуси плечей, рук та голови).
Почали шукати Віктора, але його ніде не було. На телефонні дзвінки чоловік не відповідав. Потім виявили його повішеним. Як усе сталося, можна тільки здогадуватись.
…За словами начальника Щорської пожежно-рятувальної частини Романа Силенка, займання будинків сталося через необережне поводження з вогнем невстановленої особи.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий