понедельник, 14 апреля 2014 г.

Україна – це єдина країна!





Україно! Рідна моя земле! Тебе згадували пророки й провидці, мислителі й інтелектуали. Деякі з них несли особливі види філософії, нові закони державотворення, світові течії духовного оновлення. Серед них було безліч художників, музикантів, акторів, письменників і релігійних діячів.

І нині моя Батьківщина, немов природній «редуктор», що синтезує мову, культуру та менталітет Сходу і Заходу. Вона однією з перших відмовилася від престижного статусу «ядерної держави», продемонструвала мирну революцію у 2004 р. й уникла воєн і великих військових конфліктів за часи незалежності на пострадянському просторі. Її історична роль – стикувати інтереси різних країн, бути сполучною ланкою протилежних культур.
Яке ж у нас майбутнє. Ніхто цього достеменно не знає. Але такі активісти охорони громадського порядку у районі, як Олег Хасенко, Сергій Виблов, головний спеціаліст РДА Олеся Гориченко, заступник голови ОДА Сергій Журман (на знімку) від щирого серця сподіваються, що Україна таки стане великою демократичною державою і збереже свої загальні цінності.
4 квітня всі мешканці міста Щорс мали змогу переконатися, як небайдужих людей до долі своєї країни згуртовує спільна мета. Автопробіг «Єдина Країна», що відбувся за маршрутом «Щорс-Полісся-Городня-Щорс», об’єднав майже півсотні автомобілів з національною символікою. Активісти з Корюківки також підтримали цю ідею та долучилися до акції. Головною метою автопробігу його учасники визначили підняття бойового духу українських військових, які перебувають на блокпостах у нашому та Городнянському районах, а також довести, що Україна — це Єдина Країна! Учасники пробігу - люди різні за віком, переконаннями і статками, - всі, як один, проти федералізації країни, а тільки за її унітарність, єдність і незалежність. Адже з діда-прадіда чимало утисків і принижень зазнали наша держава і її народ. Тому, коли знову над нами небезпека військового втручання і втрати країни, ми просто не маємо права бути байдужими.
Щиро подякував за активну громадянську позицію учасникам акції керівник апарату, заступник голови облдержадміністрації Сергій Журман. «Хочу в черговий раз зазначити, що громада — то велика сила! Коли над країною постала загроза військового конфлікту, збройні сили України виявилися зовсім до нього не готовими. Тільки завдяки підтримці небайдужих людей військові, які охороняють кордони нашої області, мають все необхідне для гідного несення служби», - наголосив Сергій Миколайович.
Перший заступник начальника РВ УМВС Роман Клименко вручив Почесні грамоти та Подяки активістам та волонтерам Української служби порятунку за допомогу у забезпеченні охорони громадського порядку у районі.
Фото Леоніда ШЛОМИ
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий