понедельник, 14 апреля 2014 г.

Лідери не здають позицій

За будь-якої політичної обстановки, економічної ситуації в країні ДП «Щорсрайагролісгосп» не збавляє робочих темпів.



– План посадки, доведений на нинішній рік, уже виконано, - розповідає керівник підприємства Володимир Приходько. – Ліс посаджений на 130-гектарній площі. Виконані всі передбачені планом доповнення. Створено 100 км нових мін­смуг, на 500 кілометрах тих, що уже були, здійснено догляд.
Навіть заходи, спрямовані на облаштування лісових масивів місцями відпочинку (їх 36), шлагбаумами (теж 36), аншлагами (50 шт.), проведені вчасно і якісно.
Оновилася і територія лісгоспу: тут висаджено 50 плодових дерев, 30 ялинок.
Тепер обладнують теплицю, у якій буде висіяне насіння сосни (кедрової корейської і кримської), ялини (білої канадської, звичайної та колючої блакитної), східної та західної туї, ялівця (пірамідального та козацького), білої ялиці, вічнозеленого самшиту, чорного горіха, європейської модрини. (До речі, усю цю екзотику можна буде тут придбати за помірними цінами). Крім теплиці, посіви плануються і в розсаднику (він – на території лісгоспу, займає 0,13 га).
Насіння – своє (заготовляють шишки, сушать, перевіряють на схожість). Але чимало коштів, що таким чином зекономили, доводиться витрачати, оплачуючи чиюсь недбалість, необережність, а то й злочинність. Тільки за останній час «вилетіло» близько 15 тисяч гривень через те, що неуповноважені на це люди почали випалювати суху траву.
– Пожежний автомобіль, трактор завжди в стані бойової готовності, - продовжує Володимир Володимирович. – Виїжджали в Іванівку, Заріччя, Чепелів і не тільки. Всюди - одна і та сама картина: сільгосппідприємства своїх полів не оборюють, у сільрадах не створені мобільні групи на випадок біди.
Доводиться все робити самим, щоб запобігти загоранню лісових масивів.
… Що ж, у лідерів завжди складніші, відповідальніші завдання, до них вищі вимоги, бо вони – кращі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий