понедельник, 21 апреля 2014 г.

Христос воскрес!

Багато разів повторюємо ми і будемо нескінченно повторювати ці живі слова у храмі й вітати ними один одного завтра і наступні сорок днів. Наші вуста не перестануть вимовляти їх, і серця наші поспішають відкрити їм назустріч свої двері, щоб всотувати їх у себе. Ці святі слова кожного разу пробуджують у нас світлі радісні почуття, і при цьому думка наша лине до життя, яке Господь наш Іісус Христос ствердив своїм воскресінням як непорушне начало буття всього людства.


Цей день говорить нам про радісну надію, що і за межами цієї земної мандрівки є життя в світлій галузі Воскреслого Христа і що смерті, як знищення, немає, а є лише перехід до життя кращого і досконалішого. У день загального воскресіння наші безсмертні душі знову об’єднаються зі своїми воскреслими тілами – тоді вже на новій землі і під новим небом розпочнеться нове життя, нове нетлінне духовне вічне царство, в яке ми віруємо і про яке ми співаємо в Символі віри: «Чаю воскресения мертвых и жизни будущаго века».
Усі, хто будь-коли жив на землі – наші пращури, наші батьки, померлі наші близькі та рідні – безсмертними душами живуть у Господа, і прах їх буде воскрешений в останній день. Цю радість принесла нам звістка про воскресіння Христа. Воскрес Христос, і все, що ми маємо святого, дорогого, радісного для своєї віруючої душі, - все дано нам воскреслим Господом. І як радісно усвідомлювати, що наша радість пасхальна зливається з радістю нескінченних тисяч людей у всіх кінцях світу, котрі святкують преславне воскресіння Христове. Більше того, - ця радість наповнює світлом по слову пасхального піснеспіву, «небо же, землю и преисподнюю», «…­убо вся тварь… смерти празднует умерщвление…, иного жития вечного начало».
Христос воскрес!
Возлюблені Господом отці, брати і сестри! Від усієї душі вітаю вас з великим і радісним святом Світлого Воскресіння – Празником Празників і Торжеством із Торжеств! Будемо неухильно слідувати заповітам Засновника нашої віри, творчо працюючи кожен на своєму поприщі во славу Святої Церкви і на користь нашої дорогої Вітчизни! Він же, хто сповістив після воскресіння Свого світ Апостолів, хай подасть всім нам сили протистояти посиленню міжнародної напруги, щоб народи Землі не були позбавлені плодів їх спільної праці на благо миру. Воскреслий Господь дарує нам щедро насолодитися радістю Його воскресіння і зустрічати цю радість протягом усього нашого земного життя, а після нашого залишення тимчасового життя залучатися до вічного блаженства в Царстві Його!
Христос воскрес!
Воістину воскрес!

Отець Павло, благочинний церков Щорського району

Комментариев нет:

Отправить комментарий