понедельник, 14 апреля 2014 г.

Не випалюйте траву!

Шановні жителі району!

Вже другий місяць, як прийшла до нас весна. Здавалось, що все повинно швидко розвиватись, але погодні умови не дозволяють цьому. Відсутність вологи, сухі вітри ускладнюють пожежну безпеку в лісах у зв`язку з дуже повільними темпами росту трав`яного покрову, розвитку дерев і чагарників. Такий стан рослинності є дуже небезпечним фактором виникнення лісових пожеж через випалювання сухої трави, особливо в місцях де такі трави близько межують з лісовими масивами. На жаль є громадяни і сільгосппідприємства , які не турбуються про
екологічний стан нашого буття і випалюють суху минулорічну траву. За період з 12 березня цього року по сьогоднішній день пожежна служба лісгоспу виїжджала на гасіння пожеж на полях, де горіла суха трава, щоб не допустити виникненню лісової пожежі, 20 разів. Було залучено 30 одиниць різної техніки, десятки працівників замість виконання виробничого завдання відволікались на гасіння таких пожеж. Підприємство понесло збитків на десятки тисяч гривень.
Шановні громадяни,
керівники сільгосппідприємств!
Не випалюйте минулорічні трави, особливо в місцях, що близько межують з лісовими масивами. Це може привести до небезпечних наслідків, виникненню лісових пожеж, які наносять великі матеріальні так і моральних збитки. Адже пожежа на своєму шляху знищує все живе - і рослини, і дерева, і тварини.
Шановні громадяни!
Бережіть ліс від пожеж, адже ліс – це природне багатство всього людства. Давайте це багатство берегти і примножувати!
П.УСТИМЕНКО,
і інженер охорони та захисту лісу
ДП “Корюківське лісове господарство»

Комментариев нет:

Отправить комментарий