среда, 30 апреля 2014 г.

Коротко про різне

Тенденції – хороші!
Станом на 25 квітня в області посіяно 406,5 тис. гектарів ярих культур (складає 47% до загального прогнозу). По всіх категоріях господарств за січень-березень спостерігається зростання виробництва валової продукції сільського господарства на 0,6%. Обсяг випуску промислової продукції за січень—березень 2014 року збільшився, порівняно з відповідним періодом минулого року, на 0,7%. За обсягами будівельних робіт Чернігівщина займає 2 місце в країні.
Зарплата зростає
Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника у березні становила 2654 грн., що на 9,4% більше, порівняно з лютим 2014 року.
Підтримує центр зайнятості
Станом на квітень поточного року на обліку в районному центрі зайнятості перебувало 423 особи, що мали статус безробітних. Допомогу по безробіттю отримали 309. До громадських робіт залучалося 50 людей. Вони залучалися на прибирання територій і наведення порядку. Приміром, у Низківці безробітні пошпарували і побілили автобусну зупинку. Тепер вона стала більш приглядною.
Колись сіяли квіти в грядках
Так наші бабусі прикрашали городи. Біля хати квітів могло і не бути, зате їх острівці серед картоплі видно було здалеку. З часом ця традиція в багатьох селах забулася. Тільки не в Іванівці. Там уже зараз квітують тюльпани – посеред городів, оточені свіжозораною ріллею. Що красиво – нема мови. Та набагато приємніше інше – дивишся і згадуєш: «І моя бабуся так робила».

Комментариев нет:

Отправить комментарий