пятница, 25 апреля 2014 г.

Новий інформаційний проект почав діяти

Днями громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні реалізувала інформаційний проект «Вибори Президента на Чернігівщині: Прозоро. Актуально. Неупереджено».

Проект передбачає залучення журналістів районних комунальних ЗМІ до створення об’єктивних та неупереджених інформаційних матеріалів щодо перебігу виборчого процесу в Чернігівській області. Реалізовуватиметься він у декілька етапів. Крім того, передбачається організація об’єктивного інформаційного супроводу перебування в регіоні кандидатів у Президенти, діяльності довірених осіб кандидатів, підготовка та розповсюдження у районних центрах друкованого видання «Час Чернігівський», а також — висвітлення Дня голосування 25 травня.
А зосередженість на районних ЗМІ зумовлена тим, що саме у районах області проживає більше 60% виборців. Однак в абсолютній більшості з них діють лише комунальні друковані ЗМІ. Тобто більшість громадян користується не більше, ніж одним засобом масової інформації щодо місцевих реалій виборчого процесу. Тому від якості інформації, яка пропонується цими ЗМІ, залежить не тільки суспільно-політична ситуація, а й результати волевиявлення громадян на виборах.
Крім того, підготовка виборчої аналітики, якісних матеріалів громадсько-політичного спрямування значно підвищать конкурентоспроможність районних комунальних ЗМІ на етапі роздержавлення у найближчому майбутньому.
Керівником даного проекту є заслужений журналіст України Олександр Назаренко (на знімку).
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий