четверг, 10 апреля 2014 г.

Начебто все йшло добре...

Оптимістичний погляд впливає на безліч великих, хороших змін. І ця історія – один з таких прикладів.


Сергій жив у Чернігові. Йому йшов 26 рік. У 2011 хлопцю видалили злоякісну пухлину мозку, але через 12 місяців розвинувся рецидив. Батьки знову повезли Сергія в столичний онкодиспансер, де йому зробили повторну операцію по видаленню нової пухлини. Начебто все йшло добре, але почала часто рецидивувати інфекція, через що чернігівчанину довелося видаляти ще й частину кісткових трансплантатів.
На велике здивування лікарів, Сергій справлявся з усіма хіміями й опроміненнями прекрасно. Незабаром його виписали, і він швидко почав надолужувати втрачене здоров’я. Він навіть сів за кермо автомобіля, його бачили на стадіоні, в театрі. Ніхто не знав причину швидкого покращення самопочуття Сергія, однак всі звернули увагу на його впевненість у собі, позитивне світосприйняття. Він часто повторював: «Я перемагатиму цю хворобу, я люблю це життя і свою прекрасну Світланку!»
Переборюючи усі труднощі, Сергій продовжував спілкуватися зі своєю дівчиною, він навіть сватів зібрався до неї заслати.
Невдовзі відбувся розрив з коханою. (Побачив, як та цілувалася з ліпшим товаришем, і слухати пояснень не став…)
Настала довга депресія. Він став невпізнаним, роздратованим, а протягом кількох тижнів знову з’явилася пухлина. Тепер хлопець вже майже непритомний, йому колють знеболювальне. Це – кінець…
Вищенаведена історія підкреслює, яку важливу роль відіграє наш настрій у боротьбі з хворобами. Вже мало хто сумнівається, що емоційний стан впливає і на гормональний фон, а гормони діють на білі кров’яні тільця, на здатність боротися з недугою. Тепер у нас є наукове обґрунтування того, чому люди, котрі переживають глибоку депресію, не можуть перемогти захворювання.
Як тут не згадати відому притчу: «Веселе серце зцілює, як лікар, а гнітючий дух висушує кістки».
Отже, давайте жити з позитивним настроєм, більше радості отримувати від спілкування з близькими людьми, навіть мислити світліше, щиріше. Давайте берегти своє здоров’я!

Комментариев нет:

Отправить комментарий