понедельник, 14 декабря 2015 г.

Менський правовий центр відповідає прагненням земляків

Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює з 1 липня нинішнього року і обслуговує населення 7 районів: Менського, Сосницького, Коропського, Семенівського, Н-Сіверського, Щорського, Корюківського та м.Новгород-Сіверський.

Наразі у цю інстанцію вже звернулися 143 особи, допомогу адвокатів отримали 29. Серед тих, кому вдалося розв’язати свої питання - переселенці, учасники АТО, пенсіонери, інші соціально вразливі категорії громадян. Вони телефонують, приходять на прийом, а спеціалісти їм охоче допомагають. До речі, працівники центру приймають відвідувачів не лише в офісі, який розташований у Мені, а ще й організовують виїзні мобільні пункти консультування. Все це робиться задля того, щоб люди, які не мають можливості (з тієї чи іншої причини) приїхати до центру в Мену, могли звернутися зі своїм питанням чи проблемою, так би мовити, «на місці».
Хотілося б наголосити: багато хлопців, які брали участь у антитерористичній операції за сході України та повернулися додому, стикаються з низкою проблем юридичного характеру, та чомусь вже ні в що не вірять і не хочуть звертатись за допомогою. А у центрі є приклади позитивного вирішення їхніх питань. Приміром, хлопців приводили волонтери громадської організації, з якою триває тісна співпраця на умовах меморандуму. Шестеро з них отримали конкретні відповіді на хвилюючі питання. Був у практиці такий випадок: військовослужбовець, котрий повернувся із зони бойових дій із важким пораненням, довго не міг отримати групу інвалідності. Працівники, як-то кажуть, підняли на ноги не одного чиновника і домоглися справедливості. Група інвалідності бійцю була встановлена. Названий приклад – не поодинокий. Бо загалом робота Менського центру направлена на позитив, на повернення довіри до владарювання у нашій країні законів і права.
Зрештою, подібний підхід до роботи не повинен викликати сумнівів: прості люди мусять бути захищеними та потрібними.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий