понедельник, 14 декабря 2015 г.

І знову – про субсидії

З огляду на звернення читачів, „Промінь” продовжує публікацію роз’яснень процесу оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги. Інформацію надала начальник управління соціального захисту населення РДА Ольга Запорожець.

- Станом на 1 грудня у місті субсидії були оформлені 2200 сім’ям, по селах – 1605. Варто нагадати, що субсидія оформлюється працівниками управління протягом 10 робочих днів, але  не з моменту подачі заяви, а з моменту отримання всіх необхідних довідок. Ці документи збираються персоналом УПСЗН, але відповіді на їхні запити приходять з різних установ не завжди так швидко, як хотілося б.  Ще одна формасоціальної підтримки з боку держави -  компенсація для придбання твердого  палива – призначена 1208 домогосподарствам у сільській місцевості й 311 – у райцентрі. Загалом  у нашому краї цьогоріч уже виплачено 1 млн. 473 тис. грн тим громадянам, які потребують для опалення своїх будинків дрова, вугілля тощо. Разом  з тим треба визнати, що ще не всі заявники отримали нараховані їм гроші. Борг наразі складає 801 тисячу гривень. Однак проблема перебуває у стадії розв’язання. Цього тижня з бюджету надійшли  понад 600 тисяч гривень, які передбачені для виплати людям належної компенсації. Тобто питання  поступово, але вирішується.
Принагідно слід звернути увагу мешканців нашого району, що не треба вірити дивним чуткам  і відвертим вигадкам про систему державного субсидування. По-перше, якщо хтось  вирішить продати свою оселю або передати її у спадок рідним, то повертати суму отриманої раніше субсидії в них ніхто не вимагатиме. По-друге, якщо на квартиру чи будинок передбачений певний обсяг газу, то не обов’язково випалювати його за місяць, тримаючи вікна відчиненими. І, по-третє: ті, хто оформив субсидію, тих не стосується норма про „1200 кубометрів газу по 3 грн 60 коп. на сезон”. Вони можуть опалювати житло так,  як їм необхідно.

Комментариев нет:

Отправить комментарий