среда, 30 декабря 2015 г.

Матеріальна база поліпшилася – це факт

Підбиваючи підсумки 2015 року, начальник відділу освіти райдержадміністрації Т.А. Булденко серед іншого, акцентувала увагу на продовженні процесу поліпшення матеріальної бази закладів освіти нашого краю. (Про  це наша газета повідомляла неодноразово). І ось днями надійшла інформація, що районне керівництво (після погодження в
облдержадміністрації) вирішило спрямувати частину коштів, виділених з держбюджету на соціально-економічний розвиток Щорсівщини, для закупівлі нового навчального обладнання. Гімназії й міським школам №1 та №2 замовлено хорошу акустичну систему, нотбуки,  комплекс „принтер-ксерокс-сканер”, великі монітори PHILIPS з приставками (їх можна використовувати як мультимедійні дошки), принтер тощо. Загальна вартість придбання складає 117 тис. 753 грн. Розподіл техніки по навчальних закладах відбудеться  вже після Нового року.
До речі, чимало корисного для галузі освіти (зокрема – для  гімназії) вдалося зробити завдяки грошам, вирученим від реалізації металоконструкцій недобудованого фізкультурно-оздоровчого комплексу по вулиці Піонерській у Щорсі. Цей величезний „ангар” простоював без діла вже понад двадцять років і  поступово перетворився на місце, де можна було  побачити безліч шприців та пляшок від алкоголю. (Тобто легко припустити, хто туди навідувався і чим там  займався). До того ж з’ясувалося, що ця  споруда перебуває на межі руйнування, а падіння її  було здатне призвести до трагічних наслідків, зрештою – поруч, у гімназії, навчаються діти. Тому демонтаж виявився єдиноправильним рішенням. Незабаром з’явилися пропозиції деяких осіб продати металоконструкції за ціною брухту. Але чи було б це правильним?  Очевидно, що ні. Тому довелося обрати інший шлях. Він  виявився тривалішим, але ефективнішим. Спочатку  замовили необхідну документацію на об’єкт, провели офіційну оцінку майна, потім отримали дозвіл сесії райради на його реалізацію. Все це зайняло майже рік часу. І врешті-решт  знайшовся покупець, який заплатив за метал як за матеріал, а не за брухт. (Ціна – близько п’яти гривень за кілограм). Отримані кошти спрямували на придбання засобів навчально-технічного забезпечення закладів освіти. Також оплачене виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво сучасного відкритого спортивного майданчика на тому місці, де колись стояв ФОК. За певних умов одночасно можна  було б подумати і над  закупівлею частини обладнання  цього майданчика, щоб наступного року оперативно розпочати його встановлення. Але, на жаль, довелося спрямувати майже шістдесят тисяч гривень на  сплату боргу кількарічної давнини: за документи на заплановане будівництво нового спортзалу для гімназії. (Як-то кажуть – папери тоді коштували дуже дорого).
Словом, цьогоріч освітянська галузь зробила відчутний крок уперед, зміцнівши матеріально і модернізувавшись. Якщо і в 2016-му вдасться  зробити ще хоча б стільки ж – умови навчання у місцевих школах вийдуть на якісно вищий рівень.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий