понедельник, 7 декабря 2015 г.

Відстань у тисячі кілометрів - дружбі не перешкода

24 листопада відбулась відеоконференція між учнями  Щорської районної гімназії (Марія та Вікторія Мохнюк, Анна Кайнога,  Єлизавета Куліковська, Євген Шуляк, Анна Кожанова,
Роман Луданік, Анастасія Драга, Владислава Чорна, Дарина Гориченко під керівництвом вчителя англійської мови О.І. Буштрук) та учнями старшої школи West Potomac High School штату Вірджинія. Спілкувалися англійською мовою, але це зовсім не налякало наших учнів. Незважаючи на відстань у тисячі кілометрів та мовну перешкоду, ми відразу знайшли спільні теми, спільні інтереси. Діалог проходив легко та невимушено, хоча  порушували досить серйозні питання. Розмовляли про моральні цінності, про релігію та культуру різних народів, також торкнулися глобальної теми миру та війни у нашій країні. Американці  були приємно вражені тим, як ми спілкувалися англійською мовою. „Спочатку всі учні дуже хвилювалися через те, що не зрозуміємо американців. Адже вивчати мову в школі і спілкуватися з людьми, які досконало володіють нею – дві різні речі”, -  ділиться враженнями Марія Мохнюк. Невеликою перешкодою було те, що учні різних національностей говорили з акцентом, але, незважаючи на це, ми їх розуміли і були приємно  вражені своїми можливостями. Для нас це був чудовий та незвичайний досвід, і в майбутньому ми плануємо примножувати його, спілкуючись з дітьми різних країн та континентів. Відеоконференція відбулася за підтримки фонду Тоні Блера „Обличчям до віри”.
Висловлюємо вдячність нинішньому голові обласної ради І.С. Вдовенку за подарований школі ноутбук та підприємцю С.А. Виблову за мікрофон.
Анна КОЖАНОВА 

Комментариев нет:

Отправить комментарий