среда, 30 декабря 2015 г.

Дискутували, шукали компроміси, бажали миру і злагоди

Більше п’ятдесяти двох питань порядку денного розглядалися 25 грудня на ІІ сесії районної ради VII скликання за участі двадцяти двох депутатів. Не прийшли на пленарне засідання четверо – з поважних причин. Власне, так свою відсутність вони пояснили головуючому – П.Л. Мірошниченку. У президії, окрім нього, були  заступник І.Г. Орда, в.о. голови райдержадміністрації  В.В. Радібеда.







Сесія відкрилась під  мелодію  Державного гімну, а далі проходила майже, як завжди.
Бюджет, затвердження районних цільових програм, передача з балансу на баланс, надання дозволів на списання майна, встановлення зменшених розмірів орендної плати тощо. Всі питання важливі і необхідні для організації повноцінної роботи, навіть елементарного функціонування тієї чи іншої структури.
Звісно, одним з найголовніших блоків сесії стали інформації про виконання районного кошторису за 9 місяців 2015  року, про внесення змін до рішення райради від 27 січня 2015 р. „Про районний бюджет  на 2015 рік, про затвердження формули міжбюджетних трансфертів, про районний бюджет на 2016 рік”. Озвучив їх начальник фінансового відділу РДА Микола Іваницький. Як завжди – з коментарями, мотивованими прогнозами впереміш з великим набором цифр.  Щоправда, передбачуване Миколою Олександровичем непросте майбутнє  згладжувала надія на неодноразові коригування ситуації. І собі хочеться вірити, що зміни і  підходи до нашої щорської скарбниці, які колись вноситимуться,  сприятимуть покращенню добробуту земляків.
Дискусію в залі викликав тридцятий пункт порядку денного – про районну програму приватизації на 2016 рік, де, серед іншого, йшлося про долю клубу залізничників. Без опалення, електроенергії, ремонту, грошей він продовжує бути об’єктом різних суджень, котрі інколи нагадують щось  із розряду фантастики.
А от лінійну лікарню станції Щорс  Південно-Західної  залізниці з державної власності все ж було передано до спільної власності територіальних громад міста та сіл району.
Що далі? Покаже час.
І, звісно, не могла на цій сесії не прозвучати тема  декомунізації. Голова райради Павло Мірошниченко зачитав місцевим обранцям свіжий висновок з інституту національної  пам’яті,  де чорним по білому  написано про те, що Щорс підпадає під перейменування.
Оскільки сесія  проходила у день католицького Різдва, то не могло не звучати передноворічних побажань. Вони містили і надію, і тепло, і посил для щасливої зустрічі Нового року. Хай буде він мирним і щасливим!

Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора 

Комментариев нет:

Отправить комментарий