пятница, 4 декабря 2015 г.

Ну хіба не приколи?

У нашій області є легковий автомобіль, який їздить і не на бензині, не на газу і солярці, а на дровах!
Належить автівка 36-річному Євгену Коливану, жителю села Черниш Чернігівського району.
На такий економічний вид транспорту чоловік перейшов майже рік тому, прочитавши цікаву книгу 1952 троку. Читав він цю технічну книгу кілька разів, доти, доки не зрозумів, що, як і до чого. Приміром, Євгену було важко збагнути всі розрахунки, бо вони підходили на величенькі двигуни – об’ємом у 5,5 літра, а не на такі, як у його „Опеля” – 1,8!
Однак реконструктор-самоучка збагнув усі тонкощі і премудрощі свого проекту, знайшов усі необхідні запчастини і, за помірну ціну, вмонтував необхідну установку. Від неї кинув шланг до двигуна. За словами наших обласних колег-журналістів, вони цю чудо-машину бачили. Їде трохи повільніше, ніж переобладнана на газ. Заводиться і перші сорок секунд працює на бензині. Тоді треба в спеціальну топку підкидати сухі маленькі чурочки дров, розміром у дві сірникові коробки.
Диму від їзди машини не видно і не чутно. Одна проблема: прискіпливо до такого виду транспорту ставляться нові полісмени. Зрозуміти їх можна, оскільки, звісно, відповідних документів на старенький „Опель” у Євгена Коливана нема. До речі, любителі ексклюзивної техніки (самоучки і без патентів) є також у нас на Щорсівщині. Про одного з них читайте у найближчих номерах «Променя».
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий