понедельник, 28 декабря 2015 г.

Чи вистачить району власних грошей у наступному році?

Провідним питанням порядку денного розширеного засідання колегії райдержадміністрації, яке відбулося у вівторок, стало обговорення параметрів проекту районного бюджету на 2016 рік.

Коментуючи перспективу нововведень у бюджетний процес 2016 року, начальник фінуправління РДА М.О. Іваницький передовсім зауважив: оскільки держбюджет України Верховна  Рада ще не ухвалила, то головний фінансовий документ Щорсівщини навіть у разі його затвердження 25 грудня, скоріш за все, доведеться переглядати вже у січні наступного року. Тож усі наявні цифри наразі є лише попередніми. Отже, в 2016 році нашому району „згори” надійде трохи менше  грошей (у рамках освітньої  та медичної субвенцій), бо населення нашого краю зменшилося за рік на більш як  триста осіб. Загалом доходна частина райбюджету складатиметься з власних доходів (15 млн 421 тис. грн.), освітньої субвенції (24 млн 569,4 тис. грн.), медичної (15 млн. 693,4 тис. грн.) та базової дотації з центру (4 млн 949,4 тис. грн). Також  до місцевої скарбниці включені 33 млн 341,8 тис. грн. з обласного та державного бюджетів на виплату  соціальних допомог, пільг і субсидій. Стосовно видаткової частини бюджету, то передбачено,  що зарплатня бюджетникам закладатиметься на 10 місяців, енергоносії – на 11. У сфері самоврядування постає ситуація, коли окремі сільради не мають коштів, щоб виплачувати  зарплатню сільському голові та його підлеглим. Зважаючи на високу ймовірність внесення парламентом замін до податкового і бюджетного законодавства, джерела наповнення місцевої скарбниці й шляхи витрачення наявних фінансових ресурсів можуть суттєво скоригуватися в той чи інший бік.
Доповідь з другого питання порядку денного – „Хід виконання програми енергоефективності району” – виголосила начальник відділу комунального господарства райдержадміністрації Н.Ю. Близнюк. Вона ґрунтовно розповіла про вжиті останнім часом заходи енергозбереження в галузях освіти, медицини та культури, економію закладами бюджетної сфери паливних ресурсів, модернізацію систем теплозабезпечення.
Надалі виступила начальник відділу освіти РДА Т.А. Булденко, яка звернула увагу на нові підходи у міжбюджетних взаєминах при забезпеченні функціонування освітянських закладів.
Про соціальний захист сімей військовослужбовців - учасників антитерористичної операції доповіла начальник управління соцзахисту РДА О.В. Запорожець.
За матеріалами розгляду колегія ухвалила відповідні рішення.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий