вторник, 22 декабря 2015 г.

Велике загальнодержавне зібрання

10 грудня Київ зустрічав редакторів комунальних друкованих ЗМІ з усієї України. Приїхало стільки, що президент-ложа НСК „Олімпійський” ледь їх вмістила. І це зрозуміло, адже кожен з перших вуст хотів почути  про анонсовану  реформу в пресі, про найближчі кроки на шляху  до інтеграції в європейський інформаційний простір, пріоритети і зобов’язання влади, те, як буде забезпечуватися нормативно-правова база та фінансова підтримка, визначатимуться „першопрохідці”.
Олександр Назаренко


Учасниками  панельних дискусій стали Олег Наливайко, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Ольга Червакова, перший  заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, Роман Шлапак, представник Адміністрації Президента України, Тетяна Котюжинська, головний юрист Національної спілки журналістів України та інші. Активну участь у цьому зібранні брали всі присутні: ставили багато запитань, висловлювали купу різних думок, голосували. Серед величезної кількості інформації, що прозвучала, окремим блоком йшла про доцільність створення нової громадської структури, яка б консультувала, захищала медійників на стадії реформування. Такою структурою, на думку присутніх на конференції редакторів, могла б стати новостворена Асоціація місцевої преси. За це всі і проголосували, а коли стали пропонувати кандидатури на голову, найбільш респектабельною, молодою й ініціативною визначили  нинішнього очільника Чернігівської Асоціації, заслуженого журналіста України О.В. Назаренка. Без сумніву, це висота! Це перемога! Зрештою, гордість за талановитого земляка і друга,  й можливість віч-на-віч вирішувати злободенне, найнагальніше.
І наостанок. Думається, що особливих перепон на шляху, яким  наразі йде прогресивна медійна спільнота, який, власне, диктує саме життя, у рідної газети не буде. Адже у нас демократичні, з сучасними поглядами всі члени трудового колективу, всі співзасновники.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий