среда, 30 декабря 2015 г.

Знову про субсидії

До редакції „Променя” продовжують звертатися читачі з проханням роз’яснити ті чи інші аспекти призначення державних субсидій на житлово-комунальні послуги. За детальнішою інформацією ми звернулися до начальника управління соцзахисту РДА О.В. Запорожець.

По-перше, людей дуже цікавить таке питання: якщо після призначення субсидії сім’я протягом місяця не  використала призначеного їй обсягу газу повністю, то чи переходять зекономлені „куби” на наступний місяць? За словами О.В.  Запорожець – так, тобто  наступного місяця ця сім’я платитиме менше, ніж  попереднього, або й взагалі нічого. Підставою для такої практики є роз’яснення Міністерства соціальної політики від 2 грудня 2015 року. В тексті документа чітко зазначено: сума субсидії, яку структурними підрозділами з питань соцзахисту населення було переказано на рахунки надавачів житлово-комунальних послуг для оплати їх вартості в розмірі нормативів і яка не використана домогосподарством внаслідок економії, зараховується надавачем як оплата послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні  розрахункові періоди. Тобто у „газових платіжках”  має значитися „мінус”, якщо люди зекономили. У разі якихось непорозумінь з підприємством газо- чи електропостачання (де може зламатися комп’ютерна техніка) необхідно звернутися по допомогу до управління соцзахисту РДА.
До речі, раніше власники тих домогосподарств, що отримували компенсацію на придбання твердого палива, повинні були щороку переоформлювати  свої заявки на гроші, а тепер систему спрощено:  наново надавати документи до управління соцзахисту необхідно лише в тому разі, коли щось змінилося в задекларованих раніше даних.

Комментариев нет:

Отправить комментарий