понедельник, 11 марта 2013 г.

Щоб потішити своїх дівчаток, Сергій Скоробогатько готує чудові торти

Хай вибачать мені жінки, але сьогодні мову поведу про чоловіків. Не про тих, які полюбляють жартувати на кшталт: «Мовчи, жінко, твій день – 8 Березня!» або «твоє місце на кухні» (можливі ще варіанти). Згадаймо про справжніх мужчин, які вміють у тому числі вправно господарювати на кухні.

Один мій добрий приятель завжди бере на себе приготування улюбленого у всі часи салату «Олів’є». Не раджу змагатися з ним у швидкості та вправності: вистачає короткого часу, аби дрібненько покришені інгредієнти перетворилися на смачну страву. Досі не знаю секрету «Олів’є» від Саші, але салат просто тане в роті. При цьому дружина – неабияка господиня – лише вдоволено посміхається. Це - не єдина «фірмова» страва мого приятеля. Зазвичай на кухні він почувається, як риба в воді. Ну, а що стосується суто чоловічої роботи, то руки у Саші справді золоті.
А от Сергій Скоробогатько справді здивував своїм талантом кондитера. Уперше скуштувавши «Наполеона», сприйняла за розіграш твердження дружини Лариси, що торт готував Сергій. Виявляється, що попри молодість, він уже майже чверть століття удосконалює свою майстерність:
- Уперше спік торт у свої 16, - пригадує Сергій. – Матуся була на роботі, наближалося свято. Я мав певний досвід, бо завжди допомагав готувати торт. Спочатку за добре знаним рецептом замісив тісто, потім ретельно розкачав коржі й випік їх. Мама, повернувшись із роботи, оцінила мої зусилля: коржів із тієї кількості тіста у мене вийшло значно більше. З того часу «Наполеона» традиційно готував я.
Молода дружина була в захваті від того, що чоловік її – такий умілець. Сама вона зосередилася на дріжджовому тісті. Спочатку на Великдень пекла паски. Її пиріжки й піци дуже полюбляє Сергій, а донька Аня вчиться у матусі. І зовсім не випадково дівчинка обрала професію кухаря-кондитера, яку другий рік опановує у Вищому училищі лісового господарства. Майже весь свій вільний час присвячує приготуванню чогось смачненького. Але торти, як і завше, залишаються за татком.
Порівняно недавно Сергій скуштував у куми Оксани торт «Гірка». З того часу періодично балує своїх домашніх та гостей своїм новим шедевром. Повірте, смаколики, виготовлені чоловічими руками, надзвичайні. На родинних святах їх гідно поціновують усі, кому доводилося їх скуштувати.
- 8 Березня хочу побалувати своїх дівчат «Наполеоном», - ділиться Сергій Скоробогатько. – І хоч приготування торта забирає багато часу, але результат того вартий.
А взагалі, у цій сім’ї уміють усе. На кухні Сергій сам виготовив численні шафи й шафочки, змайстрував розкладний стіл і м’який куточок. Генератором ідей залишається Лариса. Вона надихає чоловіка на оновлення й урізноманітнення інтер’єру в їх квартирі. Сама захоплюється вишивкою і бісероплетінням, в’язанням і оригамі. Дуже полюбляє чаклувати на кухні, улітку робить великі заготовки на зиму. Але гриби консервує лише Сергій. Церемонія чаювання у цій сім’ї у великій пошані. Часто не обмежується родинним колом. Улітку зазвичай із сусідами п’ють чай у садку за спеціально збудованим для цього критим столом. При цьому пригощають нерідко солодощами, виготовленими власноруч. Лариса – пиріжками, Аня – млинцями з різноманітною начинкою, а Сергій – тортом.
Валентина ВОЛОКУШИНА, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий