понедельник, 4 марта 2013 г.

Урок зі сльозами на очах

Про те, що останній майстер-клас для учителів-філологів району (з проблеми «Інноваційні прийоми у викладанні української мови та літератури») був проведений (20 лютого) на дуже високому рівні, у педагогічних колах говорять і досі.

Це був бінарний урок викладачів гімназії Н.В. Чулінди (українська мова та література) та І.М. Харченко (історія) на тему «Шестидесятництво як явище культурологічне і соціальне». Творчість поетів Василя Стуса, Василя Симоненка, Ліни Костенко, художниці Алли Горської розглядалася в контексті історичних подій, політичної обстановки тих часів. На уроці в повній мірі були використані мультимедійні ресурси та ресурси Інтернету, але навіть вони не могли затьмарити «живого» художнього читання. У присутніх – без перебільшення – на очах були сльози, коли Вікторія Тарасенко читала «Вино з троянд» В.Симоненка, а Оксана Кравець – уривок з поеми Л.Костенко «Маруся Чурай». Органічно вписалися в урок пісні у виконанні Аліни Товстиженко та Анастасії Наливайко.
- Урок вразив, - зокрема, сказала, не приховуючи емоцій, досвідчена вчителька Марія Весела, – усе було не тільки пізнавально, а й надзвичайно зворушливо. Важко було стримувати сльози. Це однаковою мірою стосувалося і дорослих, і дітей. В класі не було жодного байдужого.
О.КОРЖАВІНА,
методист РМК відділу освіти
На знімку: під час уроку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий