понедельник, 18 марта 2013 г.

Європейська освіта стає ближчою

Під головуванням заступника Міністра освіти Бориса Жебровського було проведено нараду щодо впровадження проекту Європейського Союзу eTwinning у загальноосвітніх навчальних закладах України. Її учасниками були директор нашої районної гімназії О.В. Щербина і вчитель англійської мови О.І. Буштрук.

У ході обговорення порядку денного серед іншого відзначено актуальність та важливість цього проекту для шкіл, адже він дозволить учням підвищити мотивацію до вивчення іноземних мов та покращити навички використання інформаційно-комунікаційних технологій. Вчителі, в свою чергу, будуть встановлювати прямі контакти з фахівцями інших європейських країн, обмінюватися досвідом та опановувати сучасні методи викладання.
Проект eTwinning – це ініціатива Європейської комісії. Учителі та школярі, зареєстровані у відповідній мережі, отримають можливість реалізації спільних проектів з європейськими школами.
Усього в проекті від України беруть участь 77 навчальних закладів. З Чернігівської області відібрано спеціалізовану школу №1 Чернігова та Щорську районну гімназію. Для вчителів гімназійної кафедри іноземних мов (робота в проекті буде проводитися англійською мовою) результати відбору стали своєрідним визнанням належного професійного рівня та наявності значного потенціалу. І, якщо в Міністерстві освіти знають про результати роботи наших педагогів і вважають, що у них є достатньо досвіду, а учні досить добре можуть спілкуватися англійською, щоб представляти Україну в європейському просторі, то нам справді є чим пишатися.

Комментариев нет:

Отправить комментарий