понедельник, 18 марта 2013 г.

ДЕКЛАРУВАННЯ СПАДЩИНИ

Мешканці Щорського району вже прозвітували податківцям про отримання спадщини обсягом понад 245,6 тисячі гривень. Громадяни, котрі вказують у податкових деклараціях успадковане чи отримане у подарунок майно – одна з найбільш активних група декларантів поточного року. Станом на 01.03.2013 р. до Щорського відділення Корюківської МДПІ надійшло 7 таких декларацій.

Завідувач сектору оподаткування фізичних осіб Щорського відділення Корюківської МДПІ Чернігівської області державної податкової служби Ірина Мундурс наголошує, що громадяни, які успадкували або отримали у подарунок майно, зобов’язані подати декларацію та визначену згідно з діючим законодавством суму податку сплатити до бюджету.
За нульовою ставкою оподатковується майно, отримане від спадкодавця першого ступеня споріднення, власність, успадкована інвалідом І групи, або ж особою, котра має статус дитини-сироти, чи позбавленою батьківського піклування, чи дитиною-інвалідом. Для решти декларантів-спадкоємців Податковий кодекс визначає ставку податку на доходи фізичних осіб обсягом 5% від вартості успадкованого чи отриманого в подарунок майна.
Бланки декларації про майновий стан і доходи і консультації щодо її заповнення ви можете отримати безкоштовно у приміщенні податкової інспекції у кабінеті № 4. При цьому, з 2013 року декларації приймаються податковою службою також і в електронному вигляді за допомогою мережі Інтернет. Для цього необхідно завітати на тематичний банер «Декларування майнового стану і доходів громадян» на єдиному веб-порталі ДПС України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий