понедельник, 18 марта 2013 г.

П’яні святкування і правила дорожнього руху

Як і можна було передбачити, на час березневих свят частина автомобілістів не змогла втриматися від спокуси й дозволила собі сісти за кермо напідпитку.
За інформацією начальника місцевого відділення Державтоінспекції В.Пискуна, минулими вихідними на сімох водіїв, які керували транспортом у нетверезому стані, склали протоколи. З них двоє виявилися громадянами Білорусії й один – громадянин Росії. Суд оперативно розглянув матеріали на цих іноземців і покарав їх штрафом по 2550 гривень. Слід сподіватися, коли вони знову приїдуть в Україну, то вже дотримуватимуться правил дорожнього руху.
Коментуючи ситуацію на дорогах Щорсівщини, В.Пискун зазначив, що відповідно до рішення державних органів з середини березня по 30 квітня тимчасово обмежено рух транспорту на дорогах загального користування. Причина – необхідно зберегти шляхове покриття під час весняного підтавання грунтів. Отже, під дію обмеження підпадають машини масою понад 12 тонн – на дорогах державного значення, а понад 6 тонн - на обласних та районних місцевого значення. Однак ця вимога не поширюється на пасажирські автобуси загального користування, транспорт рятувальних та шляхоремонтних служб і той, що задіяний для перевезення сільгосппродукції, вугілля, пального тощо.
Також варто нагадати всім учасника дорожнього руху: ненадання переваги в русі машинам, обладнаним спецсигналами (тій таки швидкій або пожежній) тягне за собою штраф у розмірі від 510 до 680 грн. Нещодавно проведена операція «Спецсигнал» підтвердила актуальність такої перестороги. До речі, не спадає гострота проблеми під умовною назвою «скутерист». Річ у тім, що згідно з правилами дорожнього руху (редакції від 2012 року, п.2.13) право керування мототранспортними засобами (категорії А1, А) може бути надано з 16-річного віку. При цьому є роз’яснення: до категорії А1 належать мопеди та моторолери, які мають двигун з робочим об’ємом до 50 см. куб. Також забороняється керувати незареєстрованими транспортними засобами і тими, які не мають номерного знака. Тому тим мешканцям Щорсівщини, які не уявляють свого життя без поїздок на скутері, слід врахувати вимоги закону вже сьогодні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий