понедельник, 25 марта 2013 г.

Не на словах - на конкретних діях

15 березня під головуванням І.Г. Орди відбулася чергова XVI сесія районної ради шостого скликання. Головним її питанням став звіт голови районної державної адміністрації О.В. Грабовського.
Серед найважливіших здобутків слід виокремити суттєві зрушення в аграрному секторі. Сільгосппідприємствами збільшено проти минулого року площі посіву під кукурудзою, гречкою, картоплею та обсяги внесення мінеральних добрив - до 776 т діючої речовини. Намолочено зерна в заліковій вазі на 7 тис. 564т більше, ніж минулого року. Середня врожайність по сільськогосподарських підприємствах склала майже 30 цн/га. Накопано 3 тис. 317 т картоплі, що на 1 тис. 841 т більше, ніж у 2011 році. Збільшено поголів’я великої рогатої худоби та перевиконано ряд інших показників. Проводились роботи з реконструкції тваринницьких приміщень в псп „Яна Плюс” та СВК „Райдуга”. Загальний обсяг капітальних інвестицій за 2012 рік склав 21,5 млн.грн., що на 18,6 % більше 2011 року. За рахунок коштів державної субвенції та бюджету розвитку було профінансовано та здійснено роботи на ряді об’єктів у місті та селах. Багато добрих справ було здійснено за сприяння народного депутата Ігоря Рибакова. Протягом 2012 року в середньому на 27% зросли видатки на фінансування установ бюджетної сфери. Нагадаємо: повний текст цього звіту було опубліковано в попередньому номері «Променя». Завчасно прочитати його, обдумати, висловити свої пропозиції і зауваження змогли не лише депутати, а й широкі кола громадськості Щорсівщини. Звіт було прийнято до відома. Щоправда, не обминув можливості покритикувати владу народний обранець Г.А. Скидан, у котрого свій погляд на сьогоднішню і вчорашню ситуацію в нашому регіоні.
Блок бюджетних питань озвучив начальник фінансового відділу РДА М.О. Іваницький. Як завжди виваженою, була інформація заступника голови райради В.М. Запорожця – про звіт щодо виконання плану роботи районної ради за 2012 рік. Сесія проголосувала за кілька програм: фінансової підтримки районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» на 2013-2015 роки; підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2016 року; реконструкції, капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Щорського району на 2013 рік; медичного обслуговування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи при їх стаціонарному лікуванні у відділеннях ЦРЛ на 2013 рік; відшкодування витрат організаціям-постачальникам за надані житлово-комунальні послуги, виплати готівки інвалідам по зору І та ІІ груп; ефективного розвитку сільськогосподарського виробництва на 2013-2014 рр. тощо. Були внесені зміни до рішення «Про склад президії районної ради», в результаті чого замість вибулої Любов Удод туди увійшла Любов Данилова, затверджено статут Хотуницької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, погоджено встановлення (на знак вшанування) на будівлі районної гімназії меморіальної дошки вченому-краєзнавцю Г.М. Курасу. Окрім названого, районні депутати затвердили низку комунальних питань, підтримали звернення Городнянської районної ради щодо стану місцевих бюджетів, прослухали інформації начальника відділу культури Н.М. Добненко (про проведення творчого звіту), головного лікаря ЦРЛ В.В. Тарасюка (про виділені 90 тисяч гривень на лікування гіпертоніків). До речі, Всеволод Васильович закликав учасників зібрання передати цю новину всім землякам, аби ті приходили до лікарів за рецептами і користувалися дешевими препаратами.
І насамкінець. Справді гарним повідомленням для всіх стали слова голови РДА О.В. Грабовського про виділення з районного бюджету коштів на реконструкцію стадіону «Колос».

Комментариев нет:

Отправить комментарий