вторник, 18 июня 2013 г.

свято для народу

Приїжджайте на фестиваль-конкурс імені Василя Полевика
За традицією, на Трійцю у Займищі на березі тихоплинного Снову в пам’ять про відомого фольклориста, лауреата обласних премій ім.Г.Верьовки, Б.Грінченка і премії Фонду культури, Заслуженого працівника культури України Василя Івановича Полевика проходитиме обласний фольклорний фестиваль-конкурс його імені.
На черговому засіданні оргкомітету, який очолює директор обласного навчального центру закладів культури Л.І Смоляк, мова йшла про підготовку, що виходить на фінішну пряму. Остаточно затверджено програму свята. 23 червня у Щорсі в залі районного Будинку культури з 13-ї години пройдуть конкурсні прослуховування колективів та покладання квітів до меморіальної дошки Василя Полевика. У конкурсній програмі візьмуть участь кращі фольклорні колективи Чернігівщини, Києва, інших областей України. Крім того, виступить духовий оркестр обласного філармонійного центру.
Потім фольклорне свято переміститься на малу батьківщину В.І.Полевика до Займища, де відбудеться вручення обласної премії ім.В.Полевика, нагородження переможців конкурсу та великий концерт учасників та гостей фестивалю. Буде представлена розважально-ігрова програма для дітей за участю дитячого (лялькового) театру, пройдуть спортивні змагання і діятиме виставка образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. Завершить фестиваль-конкурс святковий феєрверк.
Голова райдержадміністрації О.В. Грабовський поінформував про підтримку фестивалю-конкурсу народним депутатом І.О. Рибаковим. А ще районна влада подбає, аби це стало справжнім святом для мешканців і гостей Щорсівщини. Адже щороку усе більше бажаючих долучитися до народної творчості. Тисячі людей добровільно, кожного року на Трійцю ідуть і їдуть на берег Снову, щоб отримати задоволення від автентичних пісень, поспілкуватися, підспівати, торкнутися витоків свого роду.
ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ
м. Щорс
13.00 - 16.00 - урочисте відкриття обласного фольклорного конкурсу.
Прослуховування фольклорних колективів Чернігівщини (концертний зал Щорського районного Будинку культури).
17.00 - виступ духового оркестру обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (площа біля РБК).
17.30 – 18.00 - урочисте покладання квітів до меморіальної дошки Василя Полевика (районний Будинок культури).
с. Займище
18.00 - початок роботи виставки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Містечко майстрів». Виступ обласного дитячого (лялькового) театру. Проведення спортивних змагань.
18.15 – 18.30 - покладання квітів на могилу Василя Полевика.
18.30 – 19.00 - виступ духового оркестру обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
19.00 – 19.30 - урочисте відкриття V обласного фольклорного фестивалю. Вручення обласної премії ім. В.Полевика. Нагородження переможців.
19.30 – 22.30 - гала-концерт учасників конкурсу та гостей фестивалю.
22.30 – святковий феєрверк. Завершення фестивальної програми.
Ласкаво просимо!

Комментариев нет:

Отправить комментарий