понедельник, 17 июня 2013 г.

Нести радість людям

За медичною допомогою ми звертаємося не лише до лікарні і фельдшерських пунктів. У магазині «Оптика» нам продадуть красиві окуляри, призначені окулістом, а також тонометр, милиці тощо. А ще виконають замовлення на ті предмети, які необхідні для догляду за хворою людиною.


Але справа навіть не в цьому. Упродовж півтора десятка років тут працює напрочуд чарівна і доброзичлива жінка Валентина Павленко. Красива, відкрита, вона притягає до себе внутрішньою красою. Нам так не вистачає в цьому життя щирості. А саме це є візитівкою магазину. Валентина Никанорівна проймається проблемами своїх відвідувачів і завжди дасть слушну пораду, пообіцяє потурбуватися, аби необхідна вам річ якнайшвидше була вами придбана. І ніколи без призначення лікаря на власний розсуд не буде підбирати окуляри - щоб не нашкодити.
З часом її покупці стають її приятелями або навіть друзями. Жіночність – ось головне в ній. У Валентини вишуканий смак і свій стиль. Вона дуже цікава й ерудована співбесідниця. За фахом Валентина Никанорівна хімік-технолог, але дружині офіцера, який часто мусив змінювати місце служби, не так просто знайти роботу за спеціальністю. Втім, де б не доводилося працювати, вона органічно вливалася в колектив, легко знаходила спільну мову з колегами.
Так і зараз. До неї заходять зі своїми радощами й жалями, вилити душу й порадитися. А між тим, у самої Валентини непросте життя. Їй доводиться виправдовувати дане їй ім’я (у перекладів з грецької – сильна), боротися з власними недугами. Підтримувати 92-літню матусю, разом із чоловіком Геннадієм навчати в ліцеї, виховувати розумницю-донечку Даринку. І при цьому бути щирою до всіх нас, радіти життю і нести радість людям.
Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий