воскресенье, 2 июня 2013 г.

Увага, активізувалися шахраї!

На Чернігівщині міліція затримала шахрайку, яка, використовуючи старі методи обману, видурила у пенсіонерки 14 тисяч гривень. Правоохоронці регулярно нагадують громадянам, як не стати жертвою шахраїв. Фантазіям аферистів та інших кримінальних елементів немає меж. Вони, як ті лицедії, щоразу перевтілюються в нову личину, представляючись то банківськими службовцями, то соцпрацівниками чи благодійниками, то скупниками усілякого непотребу. Найбільш актуальними на сьогодні є шахрайства відносно громадян похилого віку. Так, несподівані «добродії» часто-густо видають себе за: працівників банківських установ, які розповідають про якийсь невідомий «обмін грошей» і пропонують допомогти стареньким обміняти
наявні купюри на «нові»; працівників соціальної служби, які приносять пенсіонеру так звану гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів або навіть і грошової суми та в процесі спілкування вивідують місця зберігання заощаджень та викрадають їх. Також шахрайки можуть представлятися співробітниками військкомату, які пропонують посприяти в підготовці документів для оформлення прибавки до пенсії, або ж розповідають про нібито розпочату перереєстрацію кавалерів бойових нагород часів СРСР; псевдо-журналістами, які під виглядом запису інтерв’ю, вивідують місце збереження бойових нагород чи інших родинних цінностей.
Тому для загальної безпеки від цих шахраїв правоохоронці застерігають: якщо до вас підійшли на вулиці з пропозицією погадати чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше відірватися від нав’язливих добродіїв та піти геть. Чим менше ви будете з ними спілкуватися, тим менше шансів у вас бути загіпнотизованими. Дотримуючись цього, ви зможете убезпечити себе і своє житло від шахрайських дій та крадіжок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий