понедельник, 10 июня 2013 г.

Про виплати дітям партизанів

Для громадян, які підпадають під дію Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», передбачена виплата разової грошової допомоги, яка проводиться щорічно до 5 травня. Для осіб, які мають статус дітей партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога розмір допомоги складає 135 грн.


До жертв нацистських переслідувань належать і діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, яких у зв’язку з патріотичною діяльністю їх батьків було піддано репресіям, фізичним розправам, гонінням.
В архівних установах України відсутні будь-які відомості про дітей партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з німецько-фашистськими загарбниками, які піддавались репресіям, фізичним розправам, гонінням. Ці факти в роки війни і після її закінчення документально не фіксувалися.
З огляду на вищезазначене, для встановлення статусу “ Жертва нацистських переслідувань” дітям партизанів. підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, яких у зв’язку з патріотичною діяльністю їх батьків було піддано репресіям, фізичним розправам, гонінням, необхідно враховувати довідки, видані Комісією у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України.
Управління соціального захисту населення РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий