понедельник, 17 июня 2013 г.

Фруктово-ягідний бум

гоочікувана фруктово-ягідна пора. Дитячі очі в мить запалюються вогнем щастя, коли бачать солодкі ягоди та фрукти на продовольчих лавках. Хочеться всього та одразу, не знаєш за що вхопитися і з чого почати. А почати варто з цін. Скільки ж коштує таке райське задоволення?
Першу сходинку популярності займають полуниці, які на базарі можна купити за 9 грн./кг. Почесне друге місце дитячих бажань займають черешні. Якщо добре понишпорити по ринкових лавах, то можна відчути різницю у ціні, адже вона коливається від 15 до 25 грн./кг. Смакову трилогію завершують чорниці, склянку яких вже можна придбати за 7 грн. Довершити ягідно-фруктовий коктейль можна нектаринами ( від 25 грн./кг), персиками (від 22 до 25 грн./кг) та ківі ( від 18 до 22 грн./кг).
Фрукти та ягоди приносять не лише смакове задоволення, вони корисні і для здоров’я, адже містять багато вітамінів. Перш за все варто нагадати, що перед споживанням обов’язково потрібно їх добре помити. Чудовий тандем смаку та здоров’я додають сил й енергії. Це найкращі вітаміни для підтримки імунітету. Обережними варто бути лише тим, хто має алергічні реакції на дані продукти. Споживайте на здоров’я! Смачного!
На додачу - декілька рецептів.
Полунично-чорничний коктейль
Для приготування необхідно: молоко (250 мл); полуниця (7-8 ягід); чорниця (2-3 ст.л.);  цукор.
Приготування. Ягоди вимити, помістити в посудину. Додати цукор і все збити до однорідної консистенції. Кількість цукру підбирати за смаком і залежно від кислоти ягід. Після того, як ягоди подрібнилися, додати молоко і збити ще раз. Відразу ж розлийте по келихах, прикрасьте ягідками і подавайте.
Варення: «Улюблене»
На один кілограм полуниці йде один кілограм цукру, ідеальне співвідношення 1 : 1.
Приготування. Вибираємо стиглі свіжі ягоди, бажано невеликих розмірів, промиваємо, очищаємо і висушуємо. Беремо емальований посуд, насипаємо в нього невелику кількість цукру, потім викладаємо полуницю і так продовжуємо це робити шарами. Потім даємо полуниці настоятися і пустити сік, це займе приблизно 4-5 годин. Після цього ставимо посуд на повільний вогонь, коли варення закипить, його проварюють ще 30 хвилин, не забуваючи знімати пінку. Розкладають по стерилізованих банках. Закручуємо, перевертаємо і даємо охолонути.
Замороження на зиму черешень
Підготувати ягоди, обов’язково видалити плодоніжки і кісточки. Присипати їх цукром і розкласти на поліетилені в морозильнику, заморозьте і потім (разом з цукром) помістіть в пакетики на застібках. Зберігати при температурі близько -15 градусів.
Цей спосіб підійде також для заморозки всіх кислих ягід.
Марія ХОЛОТІЙ.
На замітку
Взагалі краще зберігати продукти в поліетиленових пакетах не просто в холодильнику, а в морозильній камері. Так продукти не будуть псуватися. Не зберігайте в пластикових ємностях кислі продукти. Для ягідної заморозки поліетиленові пакети краще брати невеликих розмірів, щоб у міру необхідності використовувати цілий порційний пакетик.

Комментариев нет:

Отправить комментарий