пятница, 21 июня 2013 г.

Контроль на дорогах

Пасажирські автоперевезення традиційно перебувають у полі уваги співробітників Державтоінспекції. Якщо точніше – вони передовсім контролюють дотримання вимог безпеки в цій сфері. Детальніше про такого роду діяльність «Променю» розповів начальник відділення ДАІ В.А. Пискун.

Нещодавно в ході операції «Автобус-2013» до відповідальності було притягнуто 17 осіб. Покарано двох посадовців, які неналежним чином ставилися до своїх обов’язків, а ще – 15 водіїв. Зазвичай для порушника наслідком складання протоколу стає штраф від 170 до 255 гривень. Найпоширенішими в переліку порушень є такі: надмірна кількість пасажирів (один водій примудрився запустити в автобус «Рута» понад тридцять людей, котрі набилися до салону, ніби оселедці в діжку) і «лисі» покришки на колесах. Можливо, дехто вважає, що це дрібниці, але насправді нехтування навіть елементарними вимогами безпеки руху може призвести до серйозних наслідків. І перевізники повинні завжди пам’ятати про свою відповідальність за життя та здоров’я пасажирів.
До речі, на Щорсівщині не спадає гострота такої проблеми, як водіння транспортом у нетверезому стані. З початку червня через свою любов до оковитої наразилися на конфлікт із законом дев’ять громадян. А в ході судових розглядів одного водія позбавили посвідчення на право водіння.

Комментариев нет:

Отправить комментарий