пятница, 21 июня 2013 г.

Майже як в анекдоті

Або як зять стріляв у тещу
Інколи життя на конкретних випадках переконує, що сюжети для народної творчості – тих таки анекдотів – мають під собою цілком реальне підґрунтя. Особливо тоді, коли мова йде про взаємовідносини тещі із зятем. Пригадуєте – «Зачувши на горищі свого будинку кулеметну стрілянину, хлопчик рушив туди й побачив біля віконця озброєного тата. На дитяче запитання, чому це по городу перебіжками рухається бабуся, той відповів: «Кому бабуся, а кому й теща. Подай-но, синку, ще одну стрічку з набоями…»
Однак через подію, яка сталася 12 червня у Займищі, смішно нікому не було. У вечірню пору до райвідділу міліції звернулася молода жінка із заявою про те, що вітчим влаштовує сварки з її бабусею, а оце нещодавно пальнув у бік старенької з якогось стріляючого пристрою. Надалі (вже о 22-ій годині) надійшла звістка від фельдшера з райлікарні: доставлена з підозрою на вогнепальне поранення ноги пенсіонерка, 1951 р.н. Правоохоронці відреагували оперативно і вже невдовзі з’ясували, що стрілянина - справа рук раніше судимого мешканця Займища, 1960 р.н. По ходу сварки з тещею він не впорався з емоціями, витяг перероблений під стріляння малокаліберними набоями револьвер і вистрілив родичці в ногу. Полякати хотів, чи що? (До речі, кілька років тому цей чоловік вже мав проблеми із законом з приводу незаконного зберігання зброї – гвинтівки). Словом, родинний конфлікт переріс у серйозне порушення закону. Тепер схильного до стрілянини громадянина можуть притягнути до відповідальності за статтею 263 КПК. Стосовно ж постраждалої, то, як сказав завхірургічним відділенням ЦРЛ М.П. Парфенюк, поранення коліна не становило серйозної загрози для її здоров’я. Пацієнтка навіть не була госпіталізована й продовжила лікування в домашніх умовах.
Стріляючий пристрій правоохоронці вилучили. Тепер слово за експертами – чи визнають вони його вогнепальною зброєю. Слід сподіватися, що всі учасники цієї історії – і теща, і зять – зроблять належні висновки. Принаймні, до конфлікту доводити свої взаємовідносини вже не будуть.

Комментариев нет:

Отправить комментарий