понедельник, 17 июня 2013 г.

У «Дружбі» можливо все

Вже десяте літо поспіль дитячий табір «Дружба» гостинно зустрічає відпочиваючих. На урочисте відкриття першої цього сезону зміни до дітей завітали гості – голова райради Іван Орда, заступник голови райдержадміністрації Володимир Карпенко, керівник місцевого структурного підрозділу Фонду соціального страхування з ТВП Ірина Ільєнко, головний санітарний лікар району Людмила Первакова.



На церемонію дружним кроком прийшли всі п’ять загонів відпочиваючих – «Капітошки», «Сонечко», «Чомучки», «Усмішка» і «Веселка». Під звуки українського національного гімну підняли державний прапор, прослухали напутні слова та привітання гостей, напівжартома й напівсерйозно привели до присяги вихователів. Були танці, пісні, сміх, аплодисменти. Відчувалося, що діти чекають на напрочуд цікаві й насичені веселими подіями тижні. Атмосфера заходу була невимушеною, доброзичливою. І хоча незадовго до того випав рясний дощ, це аж ніяк не зіпсувало гарного настрою. Зрештою, чудовий ліс навколо, комфортні умови проживання, якісне харчування та змістовне дозвілля – що ще потрібно в час шкільних канікул? Напевно, можна сказати: відпочиваючі обов’язково знайдуть у таборі нових друзів, пройдуть курс оздоровлення і повернуться додому, сповнені позитивних емоцій.
У своєму коментарі для «Променя» директор табору «Дружба» Олег Скотаренко повідомив, що у підготовку закладу до відкриття було вкладено понад двадцять тисяч гривень. Нині всі об’єкти визнано відповідними вимогам експлуатації. Табірний персонал складається з 35 працівників, причому більшість з них – люди з досвідом, що вже не перший рік присвятили педагогічній роботі. Наразі в таборі 126 дітей (причому так склалося, що більшість відпочиваючих – дівчата). Незабаром під’їдуть ще 33 спортсмени-гімнасти з Києва та деяких інших міст.
Якщо вести мову про путівку, то їхня вартість для батьків складає лише 230 гривень (а члени профспілки працівників освіти платять ще менше – 120). Фонд соцстраху взяв на себе основні витрати – по 882 гривні, а райбюджет доплачує по 853. Програма перебування дітей у таборі насичена екскурсіями, розвагами, спортивними змаганнями тощо. Про оздоровлення відпочиваючих теж дбатимуть належним чином. Словом, «Дружба» обов’язково підтвердить свою репутацію місця, де для дітей робиться все можливе.
… До речі, на церемонії відкриття табору був оригінальний момент, коли діти написали на папірцях свої побажання, прив’язали їх до повітряних кульок і запустили в небо. Поміж них запам’яталося таке: «Хочу, щоб морозиво давали щодня». Мабуть, це побажав максималіст, який вірить, що в «Дружбі» можливо все.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий