понедельник, 10 июня 2013 г.

«Вийшла дуже сумна історія»

Все трапилося ще 12 квітня. Восьмирічний Даня Кожушко пішов на уроки (навчається в ЗОШ №1). А близько 10-ої год. до рідних хлопчика зателефонувала вчителька О.В. Товкач. «Вона повідомила, що в Дані болить голова і треба забрати його додому», - пишуть вони у листі до редакції.


Як з’ясувалося, голова боліла не просто так. Невропатолог ЦРЛ після того, як оглянув дитину, виписав направлення в обласну лікарню. Щоб не гаяти часу, мама з бабусею викликали таксі.
Чернігівські лікарі діагностували у хлопчика травматичний підвивих першого шийного хребця. Майже тиждень Даня провів у лікарні.
- Днями і ночами мусив лежати тільки на спині, - плаче бабуся.
Потім змушений був носити спеціальний «комірець».
«Сталося все на уроці англійської мови, - йдеться далі в листі. – Він проходив на вулиці біля школи. Нашого Даню смикнув за шапку однокласник Даня Павленко…»
– У цей день у школі проводились тренувальні вправи з цивільної оборони, - розповідає вчителька англійської мови Ірина Гладченко. На майданчик з класу ми виходили двічі за урок. Ніяких скарг ні від кого не було. Даня Кожушко відповідав на уроці. Про те, що він потрапив у лікарню, я дізналася тільки в понеділок, 15-го.
– Я під час уроку знаходилася в класі, - додає класний керівник Ольга Товкач. – Невдовзі після того, як діти повернулися до навчання, Даня Кожушко поскаржився, що в нього болить голова. Я подумала: може, під час тренувальних вправ на вулиці була штовханина чи бійка. Діти відповіли, що бійки не було. Я зателефонувала рідним хлопчика. Дідусь забрав його після другого уроку.
Пізніше з’ясувалось, що Павленко все-таки за шапку його смикнув. Від цього чи від чогось іншого стався травматичний підвивих першого шийного хребця, ніхто спеціально не з’ясовував. Разом з тим рідні Дані Кожушко стверджують, що лікування хлопчика (враховуючи витрати на транспортування, поїздки до хлопчика в лікарню тощо) обійшлося їм у 800 грн. Мама Дані – Оксана Кожушко – ростить двох дітей сама. Аліментів не отримує. Витрачена на лікування сина сума для неї значна. Розповідає:
– Лікар у Чернігові сказав нам, щоб подавали в суд. Але я подумала: не варто, адже діти навчаються в одному класі, ми живемо в одному місті. Розберемось по-доброму.
Батьки Дані Павленка стверджують, що самі цього хотіли. Ходили 15-го до Кожушок додому, але нікого не застали. Далі зв’язок тримали через класного керівника Ольгу Товкач.
– Вчителька зібрала нас поговорить, але розмова не вийшла, - продовжує Оксана Кожушко. – Ми сказали, що на Чернігів у нас пішло 800 грн., а мама Павленка відповіла, що може віддати тільки 200, бо більше грошей немає.
– Через це ми і звернулися до газети – щоб наш гіркий досвід став уроком для інших.
– Я попросила Кожушок показати чеки, що ілюстрували б їхні витрати. – Ніхто нічого не пред’явив, - каже у відповідь Юлія Павленко. – Хай звертаються в суд. Скільки там присудять, стільки й платитимемо.
Вийшла дуже сумна історія, - написала в кінці свого листа Оксана Кожушко.
Додати до цього нічого.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий