понедельник, 17 июня 2013 г.

Заступник голови РДА Володимир Карпенко: «Процес модернізації системи охорони здоров’я триває»

У 2012 р. в системі охорони здоров’я України розпочато процес модернізації, ініційований Президентом України. Його мета - підвищити якість і доступність медичної допомоги, поліпшити умови роботи медиків і, як наслідок, домогтися поліпшення здоров’я і збільшення тривалості життя наших громадян.


Вже сьогодні на виконання Указу Президента України «Про Національний план дій на 2013 р. щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 р.р. “Заможне суспільство, конкурентоспроможна держава, ефективна держава» в районі почалася робота з реформування галузі охорони здоров`я.
На засіданнях постійних комісій районної ради розглядалося питання щодо створення комунальної установи „Щорський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», депутати комісій схвалили проект рішення з даного питання та рекомендували винести на розгляд сесії, яка відбудеться 18 червня 2013 р. Первинна медико-санітарна допомога, що надаватиметься підрозділами центру, передбачає консультацію лікаря, забезпечує діагностику і лікування найпоширеніших хвороб, травм, отруєнь та інших станів, проведення індивідуальних санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів, медичної профілактики захворювань, гігієнічного виховання та санітарної просвіти населення, реалізацію прав людини щодо охорони здоров’я дитини, матері та батька, а також направлення пацієнтів, за умови наявності у них відповідних медичних показань, на отримання вторинної, третинної медичної допомоги та санаторно-курортного лікування.
Первинна медико-санітарна допомога надається переважно лікарями загальної практики/сімейними лікарями або дільничними терапевтами і педіатрами. Віктор Янукович наголошує, що розпочата в Україні медична реформа спрямована на побудову єдиного медичного простору, у якому б, як у єдиному ланцюгу, злагоджено працювали всі рівні медичної допомоги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий