воскресенье, 2 июня 2013 г.

На успіхах і проблемах акцентували увагу учасники засідання колегії

На розгляд учасників розширеного засідання колегії райдержадміністрації були винесені різнопланові питання.


Перший заступник голови РДА В.Є. Алєксєєв доповідав про підсумки опалювального періоду 2012-2013 рр. та завдання з підготовки об’єктів бюджетної сфери та житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 рр. Минула зима не підкинула особливих проблем. Без претензій працювало ВАТ «Облтеплокомуненерго» та інші постачальники тепла. У районі взято курс на впровадження енергозберігаючих технологій, триває скорочення обсягів газового опалення. Усе більшого застосування знаходить місцеве паливо. Розроблено комплекс заходів з підготовки до зими, серед яких - ремонт будинків, дахів, систем опалення, водовідведення техніки, придбання вугілля, брикету, дров, створення запасу піщано-сольової суміші тощо. Більш детально на проблемах обслуговування житлового фонду міськради зупинилася начальник ЖЕДу Г.І. Кошова.
58 закладів культури діє в нашому районі. Шість із них не опалювалися. Як наголосила начальник відділу культури РДА Н.М. Добненко, котельня районної дитячої бібліотеки та ще три котельні переведені на опалювання пілетами – деревним брикетом, що дало значну економію. У рамках впровадження енергозберігаючої технології буде реконструйовано віконні та дверні блоки музичної школи.
Без ускладнень пройшов минулий опалювальний сезон у закладах освіти району, - вважає начальник відділу освіти А.М. Біба. Уже повним ходом іде підготовка до наступного.
Далі А.М. Біба доповідала про забезпечення рівного доступу до отримання дітьми району якісної позашкільної освіти. У рамках нових соціальних ініціатив Президента України особливою увагою оточені обдаровані діти. Минулого навчального року школярі району за участь в обласних олімпіадах з базових дисциплін отримали 4 дипломи другого ступеня і 11 – третього. Це більше, ніж позаторік. Майже 60 відсотків школярів займаються в гуртках станції юних техніків, районного центру дитячої та юнацької творчості, дитячо-юнацької спортшколи. Вони жодного разу не поверталися без нагород із обласних конкурсів та змагань. Але головне, що дитина у вільний час займається корисною справою. А керівники гуртків – справжні ентузіасти своєї справи.
Директор СЮТ М.Ф. Коршун у своєму виступі зосередився на проблемах позашкілля, одна з основних серед них – безгрошів’я. Н.М. Добненко акцентувала увагу присутніх на успіхах вихованців дитячої музичної школи ім.Н.Г. Рахліна. Детальніше зупинилася на ході підготовки та організації проведення V обласного фольклорного фестивалю-конкурсу імені Василя Полевика. До речі, заявку для участі в ньому дали аматори народної творчості з Курської області Росії, ведуться переговори з самодіяльними колективами Гомеля (Білорусь).
У засіданні колегії РДА взяв участь і виступив начальник фінансового департаменту обласної держадміністрації В.В. Дудко. Він вів мову про фінансову ситуацію в області, зосередив увагу на існуючих у районі проблемах.
З усіх розглянутих питань на засіданні були прийняті відповідні рішення.

Валентина
ВОЛОКУШИНА

Комментариев нет:

Отправить комментарий