пятница, 21 июня 2013 г.

Позиція депутатів – працювати Злагоджено

18 червня відбулася XVII сесія районної ради шостого скликання під головуванням очільника самоврядної гілки Щорсівщини Івана Орди. 18 червня відбулася XVII сесія районної ради шостого скликання під головуванням очільника самоврядної гілки Щорсівщини Івана Орди. 



Депутати розглянули більше 30 питань порядку денного, чітко розуміючи своє місце в їх вирішенні.
На початку сесії хвилиною мовчання було вшановано пам’ять депутата Євгена Голодка. Віднині за нього у компартійному списку працюватиме інший народний обранець – Володимир Вербицький.
Зі звітами про виконання районного бюджету за І квартал 2013 року, про витрачання коштів резервного фонду за березень-травень 2013 року виступив начальник фінансового правління РДА Микола Іваницький. Він також запропонував зміни до рішення райради від 25 грудня 2012 р. «Про районний бюджет нас 2013 рік», які депутати одностайно підтримали.
Інтерес присутніх викликав і виступ Володимира Корецького, представника фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві з презентацією Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013-2017 роки, і невелика промова головного податкового інспектора району Наталії Кислої про Програму поліпшення якості обслуговування платників податків шляхом функціонування існуючого центру обслуговування платників податків при Щорському відділенні Корюківської міжрайонної державної податкової інспекції ДПС у Чернігівській області, і інші доповідачі.
Окремо хотілося зупинитися на звіті постійної комісії з питань законності, регламенту і депутатської діяльності (голова Володимир Приходько), на підсумку звітів депутатів Щорської райради VI скликання про свою роботу за 2012 рік, представив які депутат райради В.В. Приходько. Власне, інакше й бути не могло: такі, як він – принципові, далекоглядні, вмілі і досвідчені особистості, і мають показувати приклад в роботі, вести за собою людей, розвивати рідний край, свою країну.
Не менш злободенною була й наступна частина сесійного зібрання, яка розглядала питання комунальної власності.
Серед них домінувала тема створення комунальної установи «Щорський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Щорської районної ради Чернігівської області. Питання лобіював головний лікар ЦРЛ Всеволод Тарасюк. Поза сумнівом: його зрозуміли і підтримали. Залишається одне – зробити так, щоб пацієнт полюбив сімейного лікаря, повірив йому, бо реформа починається не у високих кабінетах, а у нашій з вами свідомості.
У роботі сесії взяв участь перший заступник голови РДА Володимир Алєксєєв.
З усіх розглянутих на ній питань прийняті відповідні рішення.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий