воскресенье, 2 июня 2013 г.

Нам є чим пишатися

Нещодавно (з 13 по 20 травня) у с.Количівка Чернігівського району відбувся обласний зліт юних туристів Чернігівщини, присвячений 68-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, а також X ювілейний зліт юних туристів-краєзнавців, активістів руху учнівської молоді «Земля моя - земля моїх батьків».


Наш регіон представляла команда Щорської ЗОШ №1 у складі Анни Коршун, Анни Кириєнко, Романа Єфименка, Євгенія Роговенка, Олександра Павленка, Назара Сергійка, Дмитра Сергійка,Олександра Єременка, Вероніки Чистилової. Протягом восьми днів туристи брали участь у захоплюючих змаганнях. У туристсько-краєзнавчому експедиційному маршруті змагалися дев’ять команд. Маршрут проходив по пересічній місцевості, де були контрольні пункти. Для визначення кожного з них туристи використовували різні види орієнтування на місцевості. Тут учасники долали технічні етапи, виявляли здогадку і у техніці пішохідного туризму на різних етапах.
На маршруті туристи знаходили контрольно-залікові станції, де показали вдале використання теоретичних знань на станціях з історичного та географічного краєзнавства, з етнографії та фольклору, археології, геології та екології.
Не менш захоплююче пройшли велозмагання. Дистанція «Велотріалу» примушувала учасника долати вузький коридор, утворений обмежувальною стрічкою, що пролягала по пересічній місцевості поміж дерев та мала круті спуски та підйоми. Анна Коршун на даній дистанції виявила неабияку віртуозність, зайнявши третє місце в індивідуальних змаганнях.
У результаті команда туристів-краєзнавців отримала нагороди у номінаціях: І місце - туристичний побут, конкурс кашоварів, фольклорна пісня; ІI місце - туристично-краєзнавча вікторина, репортаж про зліт, творча майстерня з напрямку географічне краєзнавство; ІІІ місце - туристична пісня, конкурс конкурсів, візитка команди,
творча майстерня з напрямку археологія; IV місце у «Велотріалі»; II загальнокомандне місце в конкурсній програмі і III загальнокомандне місце в творчих майстернях.
При підведенні підсумків змагань виявилося, що туристи-краєзнавці вибороли 35 дипломів, мають у своєму арсеналі 16 медалей та два кубки.
І.Дейнеко

Комментариев нет:

Отправить комментарий