воскресенье, 9 июня 2013 г.

Впроваджуємо енергозберігаючі технології

На виконання завдань Президента України (зважаючи на підвищення цін на енергоносії) Щорський район постійно йде шляхом зниження у паливному балансі частки природного газу.


З метою зменшення витрат паливно-енергетичних ресурсів проведена робота щодо ефективного використання енергоресурсів закладів освіти, охорони здоров’я, закладів соціально-культурної сфери. В цілому за 2009-2012 роки проведено роботу з реконструкції та встановлення сучасного котельного обладнання на 15 об’єктах, в тому числі на 14 котельнях бюджетної сфери, із них на 7 встановлено сучасне твердопаливне котельне обладнання.
У 2012 році проведена реконструкція опалення Рогізківської сільської лікарської амбулаторії.
На виконання районної Програми енергоефективності та енергозбереження заплановано поступовий перехід установ і організацій бюджетної сфери та інших комунально-побутових споживачів на збільшення споживання місцевих видів палива. Торф’яні ресурси Чернігівської області становлять 12% від загальних в Україні. Наш район переважно закуповує торфобрикети з Ірванцівського торфозаводу.
Модернізацію котелень планується вести у напрямку заміни використання вартісного палива – газу дешевим власним ресурсом – дровами та пелетами. В цьому напрямку ведеться робота з об’єктами програми ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2» та розглядається можливість модернізації газових котелень бюджетної сфери з паралельним встановленням твердопаливних пелетних котлів у Щорській районній гімназії, Щорському історичному музеї, Петрівському НВК, Новоборовицькій ЗОШ та Новоборовицькому будинку культури, твердопаливного котельного обладнання Тур’янської ЗОШ.
На 2013 рік район отримав додаткову квоту по впровадженню енергоефективних технологій та відновлювальних джерел енергії, в рамках реалізації проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2» Планується реалізувати 2 мікропроекти по реконструкції опалення в Рогізківській та Тихоновицькій загальноосвітніх школах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий