воскресенье, 2 июня 2013 г.

Пожежам – ні!

У зв’язку з наближенням спекотного періоду та зростанням імовірності виникнення пожеж виникла загроза загорання лісів, торфовищ та сільгоспугідь.


Основними причинами виникнення пожеж в агропромисловому комплексі є сукупність погодних факторів, недотримання правил пожежної безпеки та планів дій щодо пожежного захисту лісів, торфовищ та сільгоспугідь у літній пожежонебезпечний період. А відтак з метою недопущення виникнення пожеж слід із керівниками та спеціалістами провести інструктивні наради: поновити мінералізовані смуги, систему протипожежних бар’єрів, канав у лісових масивах; відновити, обладнати та привести у відповідність протипожежне водопостачання; підготувати для забору води всі наявні водонапірні башти, пожежні водоймища, інші інженерно-технічні споруди протипожежного призначення та під’їзні дороги до них.
Потрібно також подбати про сертифіковані вогнегасники, забезпечити вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій та встановити телефонний зв’язок на зерноскладах і складах грубих кормів. Необхідно підготувати місця для зберігання сіна і соломи, складування грубих кормів.
А.ДЯТЕЛ, начальник відділу управління
агропромрозвитку РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий