пятница, 21 июня 2013 г.

Повернення підрозділу

У 1993 році в Щорсі була створена та розпочала своє функціонування застава прикордонного контролю, яка стала першим такого роду підрозділом на території району. Проіснувавши 15 років (як відділення прикордонного контролю «Щорс-залізниця»), він припинив існування і на 5 років перетворився на контролерський пост відділу прикордонної служби «Деревини» ІІ категорії (тип Б).


І ось 14 червня відбулася подія, яка увійде не тільки в історію Чернігівського прикордонного загону, а і всього північного регіонального управління ДПС. В урочистій обстановці, за присутності першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Алєксєєва та голови райради Івана Орди, керівництва правоохоронних органів і взаємодіючих структур, начальник Чернігівського прикордонного загону полковник Олександр Птиця відкрив новостворений відділ прикордонної служби «Щорс» ІІІ категорії (тип А). До його складу відтепер належатимуть міжнародний пункт контролю для залізничного сполучення «Хоробичі» та міжнародний пункт пропуску для залізничного сполучення «Щорс». Начальником відділу призначено О.В.Шапоренка.
Наявність прикордонного підрозділу в місті Щорс буде сприяти посиленню патріотичного виховання молоді, а також - працевлаштуванню місцевих мешканців. Саме на цьому в своїх виступах наголошували присутні на святі гості. Наприкінці урочистостей чин освячення персоналу підрозділу здійснив настоятель Святомиколаївського храму отець Павло.
О.ДУДКО, помічник начальника прикордонного загону

Комментариев нет:

Отправить комментарий