воскресенье, 6 октября 2013 г.

Зустріч вийшла дуже теплою

1 жовтня – в Міжнародний день людей похилого віку – мешканці Новоборовицького стаціонарного відділення для тимчасового і постійного проживання знай приймали подарунки. З короваями і солодощами завітали голова РДА Олександр Грабовський разом з першим заступником Володимиром Алєксєєвим та завідуючим терцентром Михайлом Яковцем.


У своєму вітальному слові Олександр Грабовський зауважив, що турбота про людей похилого віку - є одним з пріоритетів соціальної політики держави. На виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, спрямованих на захист та підтримку соціально незахищених верств населення, Президентської програми «Україна для людей», Програми економічного і соціального розвитку району на 2013 рік, районна влада активно працює над поліпшенням умов проживання громадян поважного віку, які залишилися без піклування рідних та близьких. Усі щиро бажали стареньким (наймолодший у відділенні розміняв сьомий десяток) з-поміж інших гараздів здоров’я і радості в кожному дні. Здавалося б – звідки цьому взятися, адже кожного з 27-ми привела у відділення нещаслива доля. Вірніше, важка особиста драма. (Мабуть, нема нічого важчого, ніж біль, завданий рідними людьми, відчуття, що ти нікому не потрібний. А таких у відділенні більшість). Однак тут, не в рідних, а в казенних стінах, вони відчувають радість і бажання жити. Бо тут турботливий і старанний персонал, смачна їжа, хороші умови проживання. Останні змінюються на краще мало не щодня і на сьогодні не набагато відрізняються від пересічних готелів. Багато зробила для цього завідуюча відділенням Наталія Камишна. Не лише як керівник, а й як будівельник. Нарівні з колективом Наталія Михайлівна трудилася на облаштуванні помешкання для стареньких.
… Гостей вони приймали у просторій їдальні. Щиро дякували учням Новоборовицької школи за святковий концерт і розчулилися до сліз, коли «Спадщина» заспівала їхніх - ще в молодості співаних – народних пісень. Несли квіти самодіяльним артистам, обнімали їх, дякували. Дуже душевна вийшла зустріч. І дуже потрібна цим людям, для яких увага, тепле слово, турбота і є тим світлом у віконці, без якого просто не можна прожити.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий