пятница, 25 октября 2013 г.

В атмосфері духовності й тепла

Сонячного, приємного і такого багряного четверга, 17 жовтня, народний депутат України, перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді, радник Президента України Михайло Чечетов разом з головами райдержадміністрації й райради Олександром Грабовським та Іваном Ордою взяли участь у відкритті другої дошкільної групи ДНЗ «Колосок» на базі Новоборовицької ЗОШ І-ІІІ ст. Захід видався багатогранним і красивим. Задавали настрою на ньому наймолодші вихованці садка.






У Новоборовицьку школу Михайло Васильович Чечетов привіз маленьке щастя: і реальну допомогу у вигляді комплектів меблів, ковдр, і приклад своєї невтомної депутатської діяльності, і публічний досвід. Це, так би мовити, офіційною мовою. А за цим переліком – непересічна людина зі світоглядом відомого вченого, мудрого філософа, захисника інтересів держави і простих людей. Людина, яка живе життям нашої Чернігівщини, знає усю його гущу, і не на словах – на ділі, прагне внести у це життя якомога більше світла і добра. Дуже любить дітей, поводиться з ними якось нестандартно, незаштамповано, без перебільшення, дуже тепло.
У Нових Боровичах Михайло Васильович заполонив ще й цілу аудиторію учасників обласного семінару-практикуму для директорів опорних шкіл освітніх округів. Семінар проводився саме цього дня і мав доволі насичену програму.
Виступаючи перед освітянами, високий київський гість наголосив, що після реалізації великомасштабної стратегічної програми глибокої модернізації нашої країни, запропонованої Президентом Віктором Януковичем, ми введемо нашу державу до когорти індустріальних, промислово розвинених країн світу і максимально наблизимо наші стандарти якості та комфортності до європейських. І з цього шляху ми не зійдемо ніколи. Народний депутат України зачепив й теми партнерства з дружною Росією, ухвалення найближчих законів у Верховній Раді, позицію більшості в парламенті щодо продовження лікування за кордоном екс-прем’єра Юлії Тимошенко та ніші питання.
Не менш приємною була й друга частина візиту у наш край М.В. Чечетова. Він захотів ще раз вклонитися і подякувати за труд людям, імена яких (так вважає!) треба писати з великої літери. Це – наші поважні Учителі – ветерани Надія Іванівна Пижикова (завуч Новоборовицької школи), щорсівчани Алла Володимирівна Другакова (вчителька біології й хімії «третьої» школи), Ольга Петрівна Гайдук (викладач математики професійного училища №7), Олександр Степанович Жерденко (все життя відданий училищу педагог і знаний шахіст). Їхній шлях, їхня невтомна діяльність, їхні громадянські позиції, абсолютизм у підході до всього варті цілої оповіді, цілої книги. Бо все, що вони робили, робили натхненно й творчо, сповна передаючи уміння, знання своїм учням, своїй рідній Вкраїні. Михайлу Чечетову педагоги передали побажання: і надалі не забувати їхні інтереси і частіше зустрічатися, бо такі зустрічі, така атмосфера візитів спонукають до творчості, до радості. Зрештою, це той духовний простір, у якому нема меж.





Комментариев нет:

Отправить комментарий