понедельник, 14 октября 2013 г.

Державну допомогу отримують тисячі сімей

Управлінням соціального захисту населення з початку року призначено субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу 899 родинам на загальну суму 741,4 тис.грн. Середній розмір субсидії становить 824 грн. на рік на одне домогосподарство. Субсидії на тверде паливо та скраплений газ надавались громадянам в готівковій формі.


Протягом січня-вересня 2013 року в районі державну допомогу отримала 2051 родина з дітьми на загальну суму 15,9 млн. грн. Завдяки своєчасному надходженню коштів з державного бюджету виплата зазначених вище видів державної допомоги проводилася в установлені терміни, заборгованості з виплати допомог станом на 1.10.2013 року немає.
Для призначення субсидії та деяких видів державних допомог громадяни, які звертаються за їх призначенням, подають довідки про доходи, які надають підприємства,установи та організації різних форм власності. При перевірці державним соціальним інспектором достовірності наданих довідок виявляються помилки такого характеру: до нарахованої заробітної плати не включалися суми доплат, індексації зарплати, матеріальних допомог, які мають систематичний характер, невірне помісячне нарахування по листках тимчасової непрацездатності та сум відпустки тощо.
Для запобігання незаконних видатків коштів державного бюджету громадяни повинні надавати достовірну інформацію про заробітну плату, дохід, отриманий від роботи у дільничних виборчих комісіях, розмір земельних ділянок, володіння більше ніж одним житловим приміщенням, додаткові джерела доходу, наявність транспортних засобів, які перебувають в експлуатації менш як 10 років тощо.

Т.БИХОВЕЦЬ,
начальник грошових виплат
і компенсацій УСЗН Щорської РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий