понедельник, 14 октября 2013 г.

Оновлена звітність

Щорське відділення Корюківської ОДПІ нагадує, що з 1 жовтня адміністрування єдиного соціального внеску передано органам Міндоходів. Отже, звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування подається до органів доходів і зборів за місцем взяття на облік платника податків.
Порядок формування та подання страхувальниками звіту затверджено наказом Міндоходів України від 9.09.2013 р. № 454. Згідно п. 2.1 р. ІІ порядку звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника в один із таких способів: засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством; на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації; на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти. Звіт, надісланий поштою, не вважається поданим.
Для формування, підписання та подання звітності по ЄСВ використовується програмне забезпечення звітності «M.E.Doc» http://me-doc.com.ua, АРМ «Єдиний внесок» (тільки для формування звітності) http://www.pfu.gov.ua, «iFin Zvit» http://zvit.ifin.ua. Форма Звіту по ЄСВ суттєво не змінилась: у всіх таблицях код ПФУ змінено на код органу доходів і зборів (38460000). Згідно п. 4.3 р.IV порядку у додатках 4 - 6 звіту навпроти таблиць, які не подаються на паперових носіях, проставляються прочерки, в електронній формі - поле залишається незаповненим. Зверніть увагу, що термін подання звіту страхувальниками, що мають найманих працівників – щомісячно до 20-го числа місяця, наступного за звітним за формою згідно з додатком 4 до порядку. Фізичні особи-підприємці звіт подають один раз на рік до 9 лютого року, що настає за звітним за формою згідно з додатком 5 до порядку, тобто звіт за 2013 р. необхідно буде надати до Щорського відділення Корюківської ОДПІ до 9 лютого 2014 р.
Бланки нової форми звіту можна придбати у Щорській районній друкарні або редакції газети «Промінь». За більш детальною інформацію звертайтесь до Щорського відділення Корюківської ОДПІ – м. Щорс, вул.Леніна,91 або за тел. 2-18-62, 2-16-77.
І. Мундурс, завідувач сектора

Комментариев нет:

Отправить комментарий