понедельник, 14 октября 2013 г.

Ми вчимо бути мамами

Для підтримки та зміцнення інституту сім’ї та подолання раннього соціального сирітства шляхом формування засад відповідального, усвідомленого батьківства у 2004 році Щорським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді при пологовому відділенні ЦРЛ був створений консультативний пункт.


Жінки, які виявили бажання народити дитину, можуть отримати поради та консультації фахівця з соціальної роботи, який працює в пологовому відділенні щосереди з 14 до 17 години. З початку 2013 року була проведена робота з 77 вагітними жінками та молодими мамами. Ми проводимо бесіди про догляд за новонародженими та немовлятами, про становище у сім’ї, відеолекторії, надаємо речову допомогу тим, хто особливо цього потребує. Працюємо у тісному контакті з медиками та благодійною організацією «Ми -разом», яка допомагає речами для маленьких.
Наші спільні зусилля не марні - протягом останніх років у нашому районі не було жодного випадку, коли б мати відмовилася від новонародженої дитини, тож робота нашого консультативного пункту визнана однією з кращих у області. Інша річ - жінки, які народжують, бо так велить природа, не маючи жодних можливостей влаштувати дитину й себе у цьому жорстокому світі. Для таких у Чернігові створено спеціальний центр допомоги «Батьки й дитина - разом». Ось і цього року він допоміг одній молодій мамі, якій не пощастило з родичами. Вони далеко не бідують, але не допомагали вагітній доньці, навпаки, зробили її життя нестерпним, начебто караючи за аморальну поведінку. Ми направили дівчину до Чернігова. Там створені умови за цивілізованими стандартами для мам і діток, і молода жінка потроху облаштовує своє життя, налагоджує стосунки з татом та іншими рідними дитини. Також ми співпрацюємо з центром соціально-психологічної допомоги, куди можуть переїхати жінки зі старшими дітьми, а також самотні особи, що потерпають від насильства та інших нестерпних умов життя. А для сиріт, що випускаються з інтернатів, закінчують навчальні заклади та не знають, куди подітися, бо не мають житла, існує соціальний гуртожиток, що теж прихистить усіх, хто цього потребує. Тож ми ще раз закликаємо нашу молодь не боятися труднощів, що пов’язані з народженням дитини.
Пам’ятайте! Діти - наше майбутнє, і саме ми можемо і повинні зробити це майбутнє хорошим.
С.КУТАС, фахівець із соціальної
роботи ЩРЦСССДМ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий