понедельник, 28 октября 2013 г.

Андрій ЗЕЛЯК, начальник Щорського РВ УМВС України: «Розшук боржників – пріоритетний напрямок роботи міліції»

Якщо ви не виплатили кредит або ухиляєтесь від сплати аліментів, при цьому змінили місце проживання, то не треба тішити себе сподіваннями, що вас не знайдуть. Розшук боржників є одним з пріоритетних напрямків роботи міліції. Так, за поточний рік до Щорського РВ УМВС надійшло 7 ухвал суду про розшук боржників, місце проживання яких було невідоме.
В ході розшукових заходів міліції фактичні місця проживання всіх боржників були встановлені. Відповідними службами вирішується питання про стягнення з них боргу. Поряд з розшуком боржників сектором карного розшуку Щорського РВ УМВС проводиться розшук зниклих безвісти громадян.
За статистикою, близько десяти відсотків зниклих безвісти знаходять мертвими. Для прикладу, Кресан Володимир Георгійович, 23.09.1952 р.н., мешканець м.Щорс, вул. П. Морозова,11, проживав сам, і на початку жовтня 2013 року пішов з дому та не повернувся і його місцезнаходження було не відоме. Після отримання черговою частиною Щорського РВ УМВС повідомлення про його зникнення за місцем постійного проживання В.Г.Кресана було здійснено виїзд слідчо-оперативної групи, в ході роботи якої встановлено, що розстановка предметів в квартирі не порушена, слідів боротьби не виявлено. Співробітниками міліції були створені пошукові групи, які за участю громадськості здійснювали обхід лісу в м.Щорс та на його околицях (було встановлено, що В.Г.Кресан постійно ходив до лісу, при цьому мав хворобливий стан здоров’я). Паралельно з розшуком відпрацьовувалась версія його вбивства, в ході якої перевірялись його знайомі, родичі, друзі. Вже 10 жовтня 2013 року мешканець м.Щорс М.І.Лизогуб, йдучи за коровою на пасовище, на околиці м.Щорс відчув різкий трупний запах та, перевіривши кущі, що росли неподалік, виявив труп чоловіка з гнилісними змінами, про що повідомив до міліції. Виїздом СОГ встановлено, що померлим є В.Г. Кресан, при ньому були особисті речі, документи, гроші, ознак насильницької смерті не виявлено. Не менш трагічною виявилась доля мешканця с.Тур’я Костюченка Олександра Леонідовича, 1971 р.н., який 8 жовтня пішов рибалити та не повернувся додому, після чого його дружина звернулась до міліції. У день отримання повідомлення про зникнення О.Л. Костюченка відразу на його розшук були задіяні найбільш досвідчені співробітники РВ УМВС, родичі та односельчани, які проводили пошуки у водоймі, де зазвичай рибалив Костюченко та на його околицях. День пошуків результатів не дав, тому і наступного дня, не втрачаючи надії знайти його ще живим, вони продовжилися. На жаль, 14 жовтня було знайдено у водоймі труп О.Л. Костюченка, причиною смерті лікарі встановили механічну асфіксію через утоплення у воді.
На сьогодні в РВ УМВС в розшуку за скоєння злочинів перебувають 3 особи (це з врахуванням минулих років). Кількість розшукуваних постійно змінюється, адже скільки б зловмисник не переховувався, рано чи пізно він попадається й постає перед судом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий