понедельник, 14 октября 2013 г.

Пам’яті Григорія Кураса

У п’ятницю, 4 жовтня, у переддень Дня учителя в гімназії була відкрита меморіальна дошка на честь відомого педагога і науковця Григорія Кураса.



Це стало можливим після звернення на пряму телефонну лінію до голови райдержадміністрації ініціативної групи з даного питання.Після попереднього обговорення з колективом гімназії, відділом освіти райдержадміністрації було підготовлено відповідні документи для розгляду даного питання під час чергового засідання сесії райради. Рішенням шістнадцятої сесії від 15 березня 2013 року було погоджено встановлення на будівлі гімназії меморіальної дошки з метою вшанування пам’яті вченого-краєзнавця Г.М. Кураса, який пропрацював 18 років вчителем історії у цьому навчальному закладі.
Урочистості (на них був присутній голова РДА О.В. Грабовський) відкрив директор гімназії Олександр Щербина. Зі спогадами про колегу виступили Віра Балахонова та Анна Жукова. Із захопленням говорила про свого вчителя і його випускниця Тетяна Шуст. Відкриття меморіальної дошки стало можливим завдяки сприянню української діаспори та РДА, керівництву гімназії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий