воскресенье, 20 октября 2013 г.

Готуємося до зими

Про підготовку до зустрічі холодної пори року читачам «Променя» розповів міський голова Роман Зуб.

- Перш, ніж говорити про заходи, які краще підготують місто до зимового періоду, хочу сказати декілька слів про завершення цьогорічного процесу асфальтування деяких доріг у Щорсі. З міського бюджету розвитку було виділено 253 тисячі гривень і ще понад мільйон - з цільової субвенції держбюджету на соціально-економічний розвиток Щорса. (Таку велику суму вдалося передбачити завдяки сприянню депутата Верховної Ради Олега Ляшка). Загалом новий асфальт з’явився на найбільш проблемних ділянках вулиць Володарського (2547 кв. м), Залізничної (3620 кв. м), Некрасова (1480 кв. м), Щорса (250 кв. м). Принагідно зауважу, що ще 100 тисяч гривень з бюджету розвитку можна було б витратити на дороги, але вони ще влітку були передані райраді для капремонту районного стадіону. Наступного року міське керівництво обов’язково приділить увагу вулицям Червоноармійській та Енгельса – необхідна проектна документація вже виготовлена.
Стосовно ж зимівлі, то за кошти бюджету розвитку вже придбано трактор з необхідним навісним обладнанням для розчистки вулиць від снігу. Він знаходиться в розпорядженні житлово-експлуатаційної дільниці. На черзі - закупівля грейдера коштом цільової субвенції з держбюджету – в казначействі вже лежить платіжне доручення, й тільки-но гроші будуть перераховані – ця одиниця техніки надійде у Щорс (наразі вона на складі в Києві). Таким чином,місто зможе належним чином зустріти зимові снігопади. Разом з тим є і попередня домовленість з фірмою «Яна», яка на умовах договору може надати Т-150К і МАЗ для снігоочисних робіт і посипання доріг піском. До речі, міськвиконком вже подбав про закупівлю 35 тонн солі для формування запасу піщано-соляної суміші.
Окрема тема – ремонт покрівель багатоквартирних будинків. На замовлення міського керівництва будівельна компанія «Славутич» відновила покрівлю у п’ятиповерхівці по вулиці 30 років Перемоги, на черзі – двоповерхівка по Енгельса й ще одна п’ятиповерхівка – по Щорса. Також відремонтовано покрівлю у комплексі «школа – сад». До речі, міський дитячий садок №1 вже забезпечено дровами. Тобто заклади і об’єкти, які знаходяться у віданні міськради, упевнено готуються до роботи взимку.
Тема підготовки сільських населених пунктів до зими буде продовжена в наступному номері «Променя».

Комментариев нет:

Отправить комментарий