четверг, 10 апреля 2014 г.

ВЕСНЯНКИ, ЛАСТОВИННЯ, КОНОПУЛЬКИ…

Як їх не називай, але в дитинстві й особливо в підлітковому віці вони завдають багато прикрощів. Зараз, коли помітно побільшало сонячного світла, ластовиння і пігментні плями одразу нагадали про себе. Як з ними боротися?

Звичайно, можна спробувати відбілюючу косметику – різноманітні креми, гелі, лосьйони. Але це дає лиш тимчасовий ефект. Бажано носити капелюшок з полями або хоча б козирком, які захищатимуть від впливу ультрафіолетових променів сонця, сонцезахисні окуляри тощо. Із натуральних продуктів, які можна використовувати як маску для обличчя, перевагу слід віддавати при сухій шкірі – сметані, при жирній – яєчному білку, при комбінованій – домашньому сиру, молочній сироватці (нею слід вмиватися вранці і ввечері).
Ось кілька рецептів відбілюючих масок для всіх типів шкіри, які рекомендовано робити раз на тиждень.
Натерти на дрібній тертці один середній огірок, додати 1 ч. л. соку лимона і 3 ч. л. сметани, змішати. Нанести масу на обличчя і залишити на 20 хвилин. Змити теплою кип’яченою водою.
1 ст. л. порошку білої глини розвести 1 ст. л. води до однорідної маси. Нанести на обличчя на 20 хвилин. Змити кип’яченою водою.
При жирній шкірі сік однієї цибулини змішати з кількома краплями лимонного соку і додати до збитого білка одного курячого яйця. Нанести на обличчя на 10-15 хвилин. Змити прохолодною водою.
При чуттєвій сухій шкірі два-три рази на тиждень можна робити примочки із кисляку. Але не на все обличчя, а лише на пігментовані ділянки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий