воскресенье, 11 января 2015 г.

Ретро-ялинка

Новорічне свято ретро-ялинки, яке провели працівники Щорського історичного музею та музичної школи ім.Н.Рахліна, було яскравим, теплим і в чомусь незвичайним. Затишна атмосфера зали музичної школи, виставка новорічних вітальних листівок 30-50-річної давнини і наряджена стараннями головного зберігача фондів музею Н.І. Шенько у стилі 60-80-х років минулого сторіччя – від знайомих з нашого дитинства ялинкових прикрас до паперових, скляних та електричних гірлянд – головна винуватиця свята – ялинка.

Цікава музична програма, підготовлена викладачами по класу фортепіано Н.Лашук, Н.Павленко, Т.Бойко, М.Тєлєгіною, Ю.Дрозд, була із захопленням зустрінута батьками, учнями, музейними працівниками, всіма присутніми у переповненій святковій залі.
Ведуча Наталія Лашук вміло змогла провести глядачів таємничими новорічними стежками, надати казковий настрій кожному музичному номеру. Науковий співробітник музею Раїса Сотникова цікаво розповіла про історію святкування Нового року, першої появи новорічних прикрас, їх особливостей згідно з епохою, в якій жили люди, та історію пісні, знайомої нам усім з дитинства «В лесу родилась елочка», мелодію якої наприкінці концерту виконали викладачі Н.Павленко та Н.Лашук.
Яскравими веселими барвами у музичний віночок вплелись танці, підготовлені концертмейстером з хореографії Світланою Кузьменко. Близько 30 учнів взяли участь у цьому святі. Юні таланти викликали повагу та захоплення своєю відповідальністю, манерою триматися, творчою відданістю справі, яку виховали в них талановиті викладачі нашої музичної школи.
Новорічні солодощі та незмінний атрибут ялинки – мандарини – отримали учасники свята ретро-ялинки від внучатого племінника М.Щорса О.О. Дроздова.
Можливо, років через 30-50 на цій же сцені буде сяяти сьогоднішніми гірляндами та іграшками інша новорічна ретро-ялинка – вже для онуків нинішніх юних музикантів, а одним з її організаторів буде Щорський історичний музей – «Чтоб не распалась связь времен».
О.СВИСТУНОВА, директор ДМШ, Т.КЛІЩЕНКО, директор ЩІМ

Комментариев нет:

Отправить комментарий