понедельник, 26 января 2015 г.

«Чернігівське земляцтво»

16 січня делегація Щорського району у складі голови районної державно адміністрації Павла Мірошниченка, голови районної ради Івана Орди, заступника голови райдержадміністрації Володимира Карпенка та директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації Михайла Яковця взяла участь у щорічних загальних зборах членів Товариства «Чернігівське земляцтво».


Вже 19 років поспіль «Чернігівське земляцтво» збирає у Києві людей, небайдужих до долі Сіверського краю. У заході також взяли участь керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх районів області і голови міст, народні депутати України нинішнього та попередніх скликань, керівники обласних земляцьких об’єднань у м. Києві, делегації Чернігівського земляцтва з Білої Церкви, Яготина, Вінниці, представники бізнесових структур. Перед початком урочистостей гості свята оглянули виставку.
Щорічне зібрання земляцтва відкрив голова ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві Віктор Ткаченко. Він також прозвітував про роботу земляцтва протягом 2014 року. Віктор Ткаченко вручив вдові та двом синам Олега Міхнюка, який був членом земляцтва, вищу земляцьку нагороду – «Почесний знак Товариства ”Чернігівське земляцтво“» у м. Києві – посмертно. Найвищою земляцькою нагородою відзначено і Володимира Хільчевського – ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій за визволення Києва та форсування Дніпра, кавалера орденів Вітчизняної війни ІІ ступеня та «За мужність».
До присутніх у залі земляків звернувся в.о. голови ОДА Сергій Журман, який висловив щиру вдячність усім, хто не лише добрими словами, а й численними корисними справами підтримує свою малу батьківщину. Очільник області відзначив, що тисячі наших земляків захищають суверенітет і територіальну цілісність нашої держави на сході країни. І вони потребують як нашої моральної підтримки, так і матеріальної та технічної допомоги. Сергій Журман принагідно подякував усім землякам, які долучилися до шляхетної справи захисту Вітчизни та підтримки її оборонців та від імені всієї чернігівської громади на згадку про 19-річчя утворення Товариства Сергій Миколайович вручив голові ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у місті Києві Віктору Ткаченку пам’ятний подарунок, а також нагородив земляків відзнаками облдержадміністрації.
Голова облради Микола Звєрєв також привітав присутніх та вручив відзнаки. Він подякував усім землякам, які у цей непростий час простягають руку допомоги тим жителям Чернігівського краю, яким зараз найважче.
На завершення офіційної частини зборів відбулась церемонія підписання Угоди про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства “Чернігівське земляцтво” у м. Києві на 2015 рік.
Після цього учасники та гості свята переглянули святковий концерт.

Комментариев нет:

Отправить комментарий